Old Forward toont veerkracht in Steenwijkerwold: 3-3

Datum

12 november 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

STEENWIJKERWOLD -  Old Forward behaalde vanmiddag in de uitwedstrijd bij koploper Steenwijkerwold een knap punt door met 3-3 gelijk te spelen. Bij rust stond het 2-2. Old Forward speelde het grootste gedeelte van de tweede helft met tien man, na een volslagen belachelijke rode kaart voor aanvoerder Jacob Room.

Eerste helft

Old Forward startte met dezelfde ploeg als vorige week in Vledder, dus met ook de toen geblesseerd uitgevallen Maik Scheltinga weer in de ploeg. In de eerste minuten kreeg Old Forward uit een corner van Jacob Room een kans via Sebastiaan Volkers, meer dan een corner leverde het niet op. Arbiter Al Alawi, die duidelijk een mindere dag had, trakteerde Maik Scheltinga al na zeven minuten op geel. Een minuut later kwam Steenwijkerwold op 1-0, Peter Dekker rondde af. Old Forward was even van slag en een nieuwe poging van de thuisclub leverde een goede redding op van keeper Jeffrie Jongbloed, die ook goed redde toen Steenwijkerwold het koppend probeerde uit een vrije trap.

Iets na het kwartier een nieuwe vrije trap voor de thuisclub, via keeper Jongbloed en de lat ging de bal corner. In de 20ste minuut weer een mogelijkheid voor Old Forward, maar Steenwijkerwolds keeper redde op een kopbal van Henk Hornstra. Twee vrije trappen (één gestopt door Jongbloed, één in de muur) van de thuisclub konden Old Forward niet verontrusten. In de 32ste minuut de 1-1. Een corner van Room over de grond kwam terecht bij Jurjen Visser, die de gelijkmaker binnen schoot. Ook Simon Veld kreeg geel namens Old Forward voor slechts een lichte overtreding. Uit een ingooi van Room schoot Hornstra de bal in het zijnet, enkele OF-fans juichten al voor een doelpunt, maar de bal ging echt langs de – voor Old Forward althans – verkeerde kant van de paal.

Zeven minuten voor rust kwam Old Forward echter wel op 1-2. Uit een prima aanval, waarbij Al Alawi dit keer wel een juiste beslissing nam door goed de voordeelregel toe te passen, kon Jelle de Roo alleen op keeper Gerwin Bosscha af, beheerst schoof hij de bal achter de doelverdediger. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Steenwijkerwold een penalty. Kreeg, aangezien Old Forward-keeper Jongbloed de bal technisch perfect van de voet plukte van een Steenwijkerwold-aanvaller. Al Alawi zag er echter een overtreding in en legde de bal op de stip. Ook vond hij het nodig de goalie een gele kaart voor te houden. Wilko Vroege pakte dit cadeautje dankbaar uit en zorgde voor de ruststand van 2-2.

Tweede helft

Tot de 63ste minuut kon de tweede helft – op voetbalgebied dan – net zo goed schriftelijk afgedaan worden, want in de eerste 17 minuten na de thee kregen beide ploegen geen enkele mogelijkheid die het vermelden waard was. Wel zorgde scheidsrechter Al Alawi in de 53e minuut weer voor commotie door Old Forward-captain Jacob Room met rood van het veld te sturen wegens commentaar. Room had echter slechts kritiek op een medespeler, maar de arbiter besloot dat Old Forward met tien man verder moest. Martin Tarus kwam voor Sander van ’t Klooster binnen de lijnen.

Voor het restant van de wedstrijd verdiende het hard werkende Old Forward een groot compliment. Met tien man hield het het veld prima compact. Jelle de Roo leek uit één van de spaarzame uitvallen in de 63e minuut een mogelijkheid op 2-3 te krijgen, maar diens schot ging ruim over, aan de andere kant redde Jongbloed knap op een inzet van dichtbij. In de 71e minuut kwam Old Forward kwam Old Forward goed weg, een vrije trap van Steenwijkerwold vanaf de linkerkant werd goed voorgegeven, de kopbal ging rakelings naast, ook een nieuwe vrije trap van de gastheren kwam goed voor, maar Jongbloed redde de inzet prima ten koste van een corner.

In de 83e minuut kwam Steenwijkerwold toch met 3-2 voor. In eerste instantie kon Jongbloed de inzet nog keren, maar in de rebound was het Joost Dolstra die Steenwijkerwold op voorsprong zette. Een paar minuten later ontsnapte Old Forward. Keeper Jongbloed onderschepte een aanval, maar schoof de bal in de voeten van een rood-zwarter. Die schoot de bal niet in het door Jongbloed nog verlaten doel, maar prikte de bal naast. Joran Winters kwam nog voor de moegestreden Jurjen Visser.

In de 88e minuut kreeg Old Forward nog een vrije trap net buiten de zestien. Normaal gesproken een karweitje voor Room, maar vanwege veldverwijzing ging nu Scheltinga achter de bal staan. Resoluut pegelde hij de 3-3 achter Bosscha. Het had nog mooier voor Old Forward kunnen worden toen de ene invaller (Tarus) de andere (Winters) goed bediende in de blessuretijd, maar waar Winters tijd had om door te lopen richting doel, schoot hij iets te gehaast over. Jelle de Roo kreeg in de slotfase nog een gele kaart, terwijl er nauwelijks sprake was van een overtreding.

Met de 3-3 kwam Old Forward echter wel als de morele winnaar van het veld. Door het gelijke spel heeft Old Forward nu 10 punten uit 7 duels en staat het op de achtste plaats. De wit-groenen hebben nu al een punt meer dan vorig seizoen bij het ingaan van de winterstop (na 13 duels). Steenwijkerwold is door het gelijke spel koploper af. VENO kwam door een 3-1 zege op Ruinen in punten gelijk met Steenwijkerwold, maar bezit een beter doelsaldo.