Old Forward wint in blessuretijd bij RKO

Datum

15 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

RUTTEN -  Old Forward won in Rutten tegen rode lantaarndrager voor de tweede keer op rij in de competitie in de vierde klasse E. In een van beide kanten erg matig duel viel er uiteindelijk pas in de blessuretijd echt het nodige te beleven.

Eerste helft

Old Forward speelde met dezelfde basisploeg als vorige week tegen FC Kraggenburg. Het spel was van beide kanten rommelig en Old Forward ging veel te veel mee in het opportunistische spel van de gastheren die dit seizoen nog geen punt hadden behaald. De eerste mogelijkheid was voor Jacob Room namens Old Forward, de keeper bracht redding. Twee pogingen van RKO (een kopbal en een schot) gingen naast het Old Forward doel en ook een tweede kopbal uit een vrije trap verdween naast de veste van Jeffrie Jongbloed.

Na 25 minuten spelen een vrije trap van Room die door de keeper op de vuisten werd genomen, in tweede instantie kon de keeper de bal alsnog klemmen. Een voorzet van RKO vanaf links bracht een kopbal, die door Jongbloed eenvoudig werd gepakt. In de blessuretijd nog twee kansen. De linkerspits van RKO had, vanuit RKO perspectief bekeken, beter zelf kunnen schieten, maar besloot tot een harde voorzet, onbereikbaar voor zijn teamgenoten. Henk Hornstra draaide knap weg bij zijn tegenstander, maar zijn schot had te weinig kracht om de RKO-keeper te verontrusten.

Tweede helft

In de tweede helft begon Old Forward met Sander van ’t Klooster voor Martin Tarus. De eerste twee mogelijkheden waren voor RKO. Een schot uit een corner en een kopbal uit een vrije trap gingen naast. In de 55e minuut een vrije trap voor Old Forward op een meter of twintig van het doel. Aanvoerder Jacob Room krulde de bal fraai in de hoek en zette Old Forward op een 0-1 voorsprong. Jurjen Visser werd met een goede pass op links weggestuurd, zijn prima voorzet werd door de onfortuinlijke Henk Hornstra op de paal gekopt.

Ook halverwege de tweede helft had Hornstra twee keer Vrouwe Fortuna niet aan zijn zijde. Een schot werd knap door de keeper gered en een nieuwe inzet van dichtbij uit een voorzet van Room kon hij net niet afwerken. Een schietkans voor RKO leverde, niet voor het eerst deze middag, een afronding op naast het Old Forward-doel. Room probeerde het na 73 minuten na een knappe individuele actie met een hard schot, dat door de keeper werd gered. RKO kreeg twaalf minuten voor tijd veel ruimte op rechts, het harde schot ging rakelings over het Old Forward-doel. Bij Old Forward kwam Joran Winters in de 79ste minuut voor Jurjen Visser in het veld.

De laatste kans in de reguliere speeltijd was in de 82e minuut voor Room, zijn schot ging net over. Old Forward leek dan ook met de kleinst mogelijke overwinning (0-1) van het veld te stappen, maar dankzij scheidsrechter Baar, in maar liefst acht minuten blessuretijd liet bijtellen, gebeurde er in de extra tijd nog van alles. In de 96ste minuut maakte RKO nog gelijk, nadat Old Forward bij een scrimmage de bal in eerste instantie nog van de lijn kon werken (1-1). Een minuut later kreeg Old Forward nog een vrije trap, Jacob Room zocht Sander van ’t Klooster en van diens aanwezigheid schrok een RKO-verdediger zodanig dat hij zijn eigen keeper passeerde en Old Forward daarmee alsnog de 1-2 zege bezorgde. Even later floot de arbiter dan toch voor het laatst, waarmee Old Forward opklom naar de zesde plaats op de ranglijst, RKO blijft laatste met 0 uit 4.

Volgende wedstrijden

Volgende week, zondag 22 oktober, speelt Old Forward opnieuw een uitwedstrijd. Tegenstander is dan Steenwijkerwold, dat vandaag via een 1-0 zege op rij haalde en met 12 punten uit 4 duels de trotse koploper is in de vierde klasse E. Op 29 oktober is Old Forwards volgende thuiswedstrijd, als Ruinen op bezoek komt op sportpark De Kievitsvelden. Beide duels beginnen om 14.00 uur.