Old Forward boekt eclatante 8-0 zege op FC Kraggenburg

Datum

8 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Na twee nederlagen boekte Old Forward vanmiddag haar eerste competitiezege. Op de eigen Kievitsvelden werd na een 4-0 ruststand een eclatante 8-0 overwinning op FC Kraggenburg behaald. Old Forward had met enig meer fortuin zelfs de dubbele cijfers kunnen halen.

Eerste helft

Sebastiaan Volkers stond na zijn schorsing weer in de basis en ook Martin Tarus stond weer bij de eerste elf. Zij namen ten opzichte van vorige week de plaatsen in van Sander van ’t Klooster en Roderick Stift. Old Forwards eerste kans was meteen de openingstreffer. Na een pass van Tarus schoot Jacob Room in de zesde minuut de 1-0 op het scorebord.

Tussen de 13e en de 15e minuut ging het snel. Room na een vrije trap die keihard op de kruising uiteen spatte, in de rebound maakte Jelle de Roo 2-0. Minder dan 60 seconden later, nog steeds in de dertiende minuut, was het al 3-0, van dichtbij mikte Maik Scheltinga raak. Met een fraai stiftje over de Kraggenburg-goalie maakte Room er twee minuten later al 4-0 van. Uit een pass van Björn Mulder zag Jurjen Visser zijn schot gered worden door de keeper.

Uit een corner van Room zag Henk Hornstra zijn kopbal geblokt worden door de verdediging van Kraggenburg. In de 32e minuut kwam het spel even stil te liggen voor een blessurebehandeling van Old Forward-keeper Jeffrie Jongbloed, op wie door een Kraggenburg-aanvaller wat al te fel werd doorgegaan. De keeper kon de wedstrijd gelukkig uitspelen. Ook de laatste twee kansen in het eerste bedrijf waren voor Old Forward. Volkers zag zijn poging na voorbereidend werk van Room net voorlangs gaan en een schot van Scheltinga ging net naast.

Tweede helft

Na rust aanvankelijk nog geen wissels bij Old Forward. In de 51e minuut kwam Room één-op-één te staan met de keeper, beheerst tikte de aanvoerder Old Forwards vijfde en zijn eigen derde treffer binnen: 5-0. Twee minuten later een dubbele OF-wissel, Joran Winters en Sander van ’t Klooster kwamen in het veld voor Björn Mulder en Jurjen Visser. Pas in de 59e minuut van het duel de eerste mogelijkheid voor Kraggenburg, een vrije trap ging net naast, twee minuten later ging een tweede vrije trap net over.

Old Forward nam daarna het initiatief weer over. Een hard schot van Room werd goed gered door de keeper, in tweede instantie hield voorkwam een verdediger een grotere achterstand door een nieuwe poging van Room met kunst en vliegwerk nog corner te werken.  Voor de gasten was het echter uitstel van executie, na goed storend werk van Scheltinga kon deze speler op weg naar het Kraggenburg-doel en koel schoof hij de 6-0 tegen de touwen.

Halverwege de tweede helft kreeg Old Forward van de verder goed leidende arbiter Bisschop een niet terechte strafschop. Room was sportief en tikte de strafschop rustig naar de keeper, al voegde Room er na afloop eerlijkheidshalve wel aan toe dat hij de trekker wel zou hebben over gehaald als de wedstrijd nog niet gespeeld zou zijn.

Old Forward scoorde in het restant nog twee keer. In de 79e minuut schoot invaller Winters van dichtbij de 7-0 binnen en acht minuten later was het Room die de eindstand op 8-0 bepaalde met zijn vierde goal deze wedstrijd.  De keeper raakte de bal nog wel, maar onvoldoende om een tegentreffer te voorkomen. Tussen de 7-0 en 8-0 door liet keeper Jongbloed zich nog zien met een prima redding. Hij bleef goed op de benen staan bij een één-op-één duel en kon de inzet van de gasten dus keren.

In de blessuretijd de laatste Old Forward-kans, Maik Scheltinga’s schot werd door de keeper knap gered. Arbiter Bisschop kende geen problemen met het duel en floot na één minuutje blessuretijd voor het laatst.

Volgende wedstrijden

Volgende week, zondag 15 oktober, speelt Old Forward haar tweede uitduel in de competitie, er wordt dan een bezoek gebracht aan het nog puntloze RKO uit Rutten, dat vandaag met 6-0 van SV Pesse verloor. Een week speelt Old Forward opnieuw uit, als wordt gespeeld tegen het nog zonder puntverlies zijnde Steenwijkerwold, dat vandaag met 1-4 won van De Blesse. Beide duels beginnen om 14.00 uur.