Datum

1 oktober 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

OLDEHOLTPADE - Old Forward verloor ook haar eerste uitwedstrijd in de competitie. In en tegen Oldeholtpade werd na een 3-1 achterstand bij rust met 4-2 verloren. Met nul punten uit twee duels is Old Forward matig aan de competitie begonnen.

Eerste helft

Twee wijzigingen in de basis ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen Oranje Zwart. Sebastiaan Volkers zat na zijn rode kaart van vorige week één duel schorsing uit, Marin Tarus was niet geheel fit en begon op de bank. Sander van ’t Klooster en Simon Veld begonnen dit keer in de basis. Na zes minuten het eerste gevaar, een schot van Jacob Room ging over, aan de andere kant kwam Oldeholtpade één-op-één te staan tegen keeper Jeffrie Jongbloed, Jongbloed redde prima ten koste van een corner. Een nieuwe poging van Room ging net naast.

Room leek op het kwartier alleen op weg naar het doel, hij speelde de bal te ver voor zich uit, waardoor de keeper van Oldeholtpade redding kon brengen. In de 20ste minuut de openingstreffer van de thuisclub. Jelmer Dijkstra liep makkelijk weg bij Bas Ferwerda en maakte 1-0. Zeven minuten later ook de 2-0. Dijkstra rondde na opnieuw matig verdedigen bij de OF-ploeg opnieuw af.

In de 31ste minuut deed Old Forward iets terug. Een corner van Room belandde via de kluts bij Henk Hornstra, die de 2-1 van dichtbij aantekende. Joran Winters kwam bij Old Forward meteen hierna in de ploeg voor Roderick Stift. Vijf minuten voor rust een harde vrije trap van Room die via Hornstra net naast ging. Twee minuten voor rust de 3-1. Slordig balverlies bij Old Forward stelde Wilco Elshof in staat de marge weer op twee te zetten. Vlak voor rust kreeg Sander van ’t Klooster nog geel voor vasthouden, eerder waren al twee Oldeholtpade-spelers met dezelfde kleur kaart in het boekje van de scheidsrechter verdwenen.

Tweede helft

In het tweede bedrijf waren er nog geen twee minuten gespeeld, toen Sander van ’t Klooster werd uitgespeeld, waardoor Oldeholtpade opnieuw één-op-één met keeper Jongbloed kwam te staan, opnieuw kwam Jongbloed als winnaar uit deze strijd. Na een kwartier spelen na de thee de 4-1. Jongbloed liet een schot los, Elshof was er snel bij en na Dijkstra maakte ook deze blauw-witter zijn tweede treffer van de middag. Even later leek Oldeholtpade op 5-1 te komen, de bal werd van de lijn gehaald door Ferwerda.

Met nog een dikke 25 minuten op de klok bracht Old Forward de tweede en derde wissel binnen de lijnen. Eerst Frank Peereboom voor Simon Veld, even later Martin Tarus voor Jurjen Visser. Jelle de Roo kon alleen op de keeper af, maar evenals zijn collega Jongbloed kwam ook de Oldeholtpade-goalie als winnaar uit een één-op-één duel.  Met een fraaie pegel bracht Room de 4-2 op het scorebord in de 69e minuut. Omdat Old Forward risico’s nam kon Oldeholtpade een paar keer gevaarlijk counteren, de eindpass was echter onnauwkeurig.

Twee schoten van Jacob Room in de slotfase werden eenvoudig door de keeper gered. In de blessuretijd nog twee kansen, Een Oldeholtpade-poging werd goed gekeerd door Jongbloed, terwijl Room zorgde voor het slotakkoord, met een vrije trap die echter over ging. Met een 4-2 nederlaag en nul punten uit twee duels is Old Forward in ieder geval matig aan de competitie begonnen.