Wedstrijdverslag Old Forward - Diever/Wapse

16 april 2024 15:45

WILHELMINAOORD - Old Forward boekte tegen Diever/Wapse de vierde competitiezege op rij. Na een 0-1 achterstand bij rust werd een en ander in het tweede bedrijf helemaal omgezet. Old Forward blijft daarmee in de race om een nacompetitieticket.

EERSTE HELFT

Ten opzichte van de wedstrijd in en tegen Wapserveen vorige week waren Joost Zwaan, Jacob Room en Rick Limburg terug in de ploeg. Rick Bisschop en Wesley Leffers begonnen op de bank, terwijl Senna Boven ontbrak in de wedstrijdselectie. De volledige basisopstelling: Joost Zwaan, Ruben Ophof, Jacob Room, aanvoerder Martin Tarus, Bjorn Mulder, Rick van der Haar, Michel van Veen, Steef Brouwer, Rick Limburg, Thorben Broekman en Roan Jansen. Op de bank behalve Leffers en Bisschop ook Fabian Post, Ivan Krans en Tamar Kappert.
In de eerste helft weinig kansen. Wel mogelijkheden, hoofdzakelijk via schoten uit de tweede lijn. De beide keepers reageerden adequaat. Vlak voor rust werd er een duidelijke overtreding gemaakt op Jacob Room maar de arbiter liet het spel doorgaan waardoor de bal via de Old Forwarder over de zijlijn ging. Terwijl de arbiter met zowel Room als zijn assistent-scheidsrechter in overleg was nam Diever/Wapse de ingooi al. Doelman Zwaan tastte mis, waarna het een koud kunstje was voor Diever/Wapse de 0-1 aan te tekenen. Hoewel het zeer merkwaardig was dat de ingooi genomen mocht worden terwijl de arbiter nog in conclaaf was, had Old Forward zelf ook allererter moeten zijn. Feit was dat de ruststand van 0-1 op het scorebord stond halverwege.

TWEEDE HELFT

Bij Old Forward aanvankelijk geen wissels in de tweede helft. De tactiek werd gewijzigd en al snel maakte Bjorn Mulder de 1-1. Mulder liep attent door toen de keeper van Diever/Wapse een schot van Roan Jansen niet onder controle kon krijgen. Even later een knappe individuele actie van Thorben Broekman vanaf de linkerkant, resoluut kegelde Broekman de 2-1 tegen het net.
Onmiddellijk koos de naar voren gestuurde speler van Old Forward volgens afspraak (zodra het 2-1 voor Old Forward is) weer positie achterin en bij Old Forward kwamen in de loop van de tweede helft Vincent Bergsma, Ivan Krans, Fabian Post en Tamar Kappert in de ploeg. Post voorkwam een mogelijke vrije doortocht van een Diever/Wapse speler door attent rugdekking te geven, geen kans voor de gasten op 2-2 derhalve.
Invaller Vincent Bergsma zorgde uiteindelijk voor de beslissing door de 3-1 te scoren een stief kwartiertje voor tijd. Hoewel Diever/Wapse het nog wel probeerde en Michel van Veen nog een uitstekende kans kreeg op de 4-1 - de goed spelende linkspoot legde de bal breed waar hij voor eigen succes had moeten gaan - kwam in de tussenstand geen verandering meer.
Arbiter Lettinga floot na enige minuten blessuretijd af en kon daarmee de sportieve wedstrijden beëindigen. Voor Diever/Wapse zijn de kansen op een nacompetitie nu verdwenen, Old Forward heeft nog mogelijkheden in de derde periode of de derde plaats in de reguliere stand als SV Hoogersmilde de laatste periode wint. Hoe dan ook zal Old Forward sowieso de nog te spelen drie duels moeten winnen en dan moeten hopen op misstappen van concurrenten in de derde periode.

RESTERENDE WEDSTRIJDEN

Old Forward speelt volgende week - 21 april - de uitwedstrijd tegen koploper BEW, dat vandaag met maar liefst 11-1 won. Op 12 mei komt nummer twee SV Hoogersmilde naar Wilhelminaoord en de competitie wordt afgesloten in en tegen Blankenham op paasmaandag 20 mei.