Wedstrijdverslag VV Wapserveen - Old Forward

8 april 2024 15:00

WAPSERVEEN - Voor de winterstop won Wapserveen één competitieduel, maar dat was wel de wedstrijd in Wilhelminaoord uit tegen Old Forward (0-1). In de return won Old Forward wel, maar qua score met de hakken over de sloot. Dat het zo lang spannend bleef had Old Forward aan zichzelf te wijten.

EERSTE HELFT

Bij Old Forward ontbraken Jacob Room en Emiel Schaapman ten opzichte van de wedstrijd op paasmaandag tegen Uffelte in de selectie. Fabian Post en Vincent Bergsma waren terug in de selectie, maar begonnen op de bank. Van die bank schoven aanvoerder Martin Tarus en Wesley Leffers weer door naar de basis. De volledige basis: doelman Rick Bisschop, Ruben Ophof, aanvoerder Martin Tarus, Roan Jansen, Steef Brouwer, Michel van Veen, Wesley Leffers, Thorben Broekman, Rick van der Haar, Bjorn Mulder en Senna Boven. Op de bank behalve Post en Bergsma ook Rick Limburg, Ivan Krans en reservekeeper Erik van der Heide.

Old Forward liet het initiatief in de beginfase aan Wapserveen en na een minuut spelen al een eerste kans voor de thuisploeg, het liep voor Old Forward net goed af. Ook Old Forward kreeg twee mogelijkheden, een keer naast en een knappe redding van keeper Sam Boertjens. Wapserveen opende de score na lankmoedigheid bij Old Forward, maar halverwege de eerste helft bracht Rick van der Haar Old Forward langszij.

De sterk spelende Wesley Leffers zag zijn optreden bekroond met de tweede Old Forward-treffer en daarmee stond Old Forward voor het eerst dit seizoen op voorsprong in competitieverband tegen Wapserveen. Erwin Thijen liep bij een vrije trap slim weg van zijn tegenstander maar zocht het doel net te hoog. Ook Old Forward wist het doel voor rust niet meer te vinden, logische ruststand 1-2.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft aanvankelijk geen wissels bij Old Forward. De club kreeg diverse mogelijkheden via met name Senna Boven die een aantal keren goed gelanceerd werd door Michel van Veen. Het bleef daardoor spannend en ondertussen voerden de coaches Doorten en Oostindie diverse wissels door. Uit twee vrije trappen leek Wapserveen gevaarlijk te kunnen worden, twee keer werd het doel te hoog gezocht. Na een knappe redding van Boertjens op een nieuwe inzet van Boven kreeg Old Forward in de slotfase een strafschop te nemen. Invaller Limburg belastte zich met deze klus, maar vond Boertjens op zijn weg, de rebound kegelde Limburg over.

Voor Wapserveen-coach Onno Doorten was dit het sein meer risico's te nemen en Maikel Winkel kwam binnen de lijnen als pinchitter. Veel kansen leverde het echter niet op, in de laatste minuut van de blessuretijd liet doelman Bisschop een zachte inzet echter uit zijn handen glippen, aanvoerder Tarus was attent en zorgde voor opluchting in Wilhelminaoorder harten. Meteen hierna floot de rustig leidende arbiter Holtrop af voor het laatste fluitsignaal, Old Forward kon een nipte zege noteren en Wapserveen een nipte nederlaag.

Old Forward blijft door de nipte zege in de race voor een nacompetitieticket.

RESTERENDE COMPETITIEWEDSTRIJDEN

Old Forward speelt dit seizoen nog vier competitieduels, volgende week (14 april) thuis tegen Diever/Wapse, een week later (21 april) in Vledder bij BEW, waarna er twee weken (28 april en 5 mei) geen competitieverplichtingen zijn. Old Forward sluit de competitie na deze onderbreking af met een thuisduel tegen SV Hoogersmilde (12 mei), waarna de laatste wedstrijd een bezoek aan Blankenham betekent op pinkstermaandag 20 mei.