Wedstrijdverslag Old Forward - Uffelte

2 april 2024 7:45

WILHELMINAOORD - Op 10 maart jl. kwam de aangestelde arbiter wegens autopech niet opdagen, op tweede paasdag kon het duel wel officieel doorgang vinden. Na een 2-1 ruststand zegevierde Old Forward met 4-1. Met wat meer precisie had de score na rust duidelijk hoger kunnen uitvallen.

EERSTE HELFT

Bij Old Forward ontbraken Vincent Bergsma en Fabian Post in de wedstrijdselectie, aanvoerder Martin Tarus zat wegens een enkelblessure op de bank, Steef Brouwer nam de honneurs als captain waar. De volledige basis: Rick Bisschop, Ruben Ophof, Jacob Room, Roan Jansen, Bjorn Mulder, Thorben Broekman, Michel van Veen, Steef Brouwer, Rick van der Haar, Senna Boven en Emiel Schaapman. Een goed gevulde bank met Rick Limburg, Ivan Krans, de al genoemde Martin Tarus, Dirk Kruisdijk en Wesley Leffers.
De eerste grote kans was voor Emiel Schaapman, die echter over kopte. Uffelte nam een 0-1 voorsprong toen Thorben Broekman er iets te makkelijk over dacht waardoor zijn tegenstander nog voor kon geven, Melle Huisman opende de score: 0-1 na 9 minuten. Binnen één klokronde zorgde Steef Brouwer voor de gelijkmaker.
Hoewel Old Forward het betere van het spel had, bleef Uffelte vrij eenvoudig lange tijd op de been. Tien minuten voor rust zorgde Senna Boven na een goede combinatie tussen de nu wel in positief opzicht aanwezige Broekman en Rick van der Haar voor de 2-1 ruststand.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft was het krachtsverschil duidelijk groter. Old Forward was nu duidelijk dominant en Uffelte leek conditioneel het niet meer te kunnen belopen omdat Old Forward de bal sneller rond liet gaan. Jacob Room kegelde een vrije trap van grote afstand ineens achter doelman Klaas Roo en dat bleek de beslissing, zeker toen het Uffelte-kader genoodzaakt was aanvoerder/topscorer Danny Boverhof wegens een blessure te wisselen. Spoedig herstel voor deze speler gewenst. In de loop van de tweede helft kwamen ook de vijf Old Forward-reserves gedoseerd binnen de lijnen.
Old Forward reclameerde drie keer voor een strafschop waarvan minstens twee keer zeer terecht. De arbiter ging er niet in mee, waardoor de 3-1 op het bord bleef. In de slotfase kreeg Senna Boven ruimte om uit te halen en zijn afstandspegel betekende de 4-1. Het leek nog 5-1 te worden, maar de arbiter zag in deze aanval een aanvallende overtreding.
Het bleef daardoor bij 4-1, een verdiende zege voor Old Forward.