Wedstrijdverslag Old Forward - HH Combi

25 maart 2024 19:15

WILHELMINAOORD - Old Forward wist op zondag 24 maart na een 1-0 voorsprong bij rust uiteindelijk met 2-0 te winnen van HH Combi, dat onlangs de tweede periodetitel in de wacht sleepte. Bij rust was het reeds 1-0. Old Forward revancheerde zich voor de matige prestatie vorige week in Giethoorn.

EERSTE HELFT

Old Forward begon met Joost Zwaan in het doel, in de verdediging Fabian Post, Jacob Room en Roan Jansen. Op het middenveld Bjorn Mulder, aanvoerder Martin Tarus, Thorben Broekman en Steef Brouwer. Voorin speelden Rick van der Haar, Emiel Schaapman en Michel van Veen. Op de reservebank Ruben Ophof, Wesley Leffers, Senna Boven, Rick Limburg en reservekeeper Rick Bisschop.
Old Forward speelde iets meer op eigen helft dan doorgaans. Het bleek tegen HH Combi wel de juiste tactiek en de verdediging onder leiding van laatste man Jacob Room stond goed. Diezelfde Room zorgde halverwege het eerste bedrijf uit een vrije trap voor de 1-0, al werd de bal nog wel aangeraakt door een speler van HH Combi. HH Combi zag een bal op de lat verdwijnen boven doelman Zwaan. Ruststand 1-0.

TWEEDE HELFT

Aanvankelijk geen wissels bij Old Forward. Na goed werk van Rick van der Haar kon Emiel Schaapman voor de 2-0 zorgen, wat achteraf gezien ook de beslissing in de wedstrijd bleek. Wesley Leffers kwam voor Rick van der Haar en enige tijd later kwamen Rick Limburg en Senna Boven voor Emiel Schaapman en Michel van Veen. HH Combi bleef het wel proberen, kreeg ook een aantal corners, maar echt gevaarlijk werd de ploeg niet meer. Old Forward kreeg, onder andere via Tarus (uit een prima pass van de voor Thorben Broekman binnen de lijnen gekomen Ruben Ophof) nog wel goede mogelijkheden om de marge verder uit te bouwen, maar in de 2-0 tussenstand kwam geen verandering meer. Arbiter Zuur kende geen problemen met het sportieve duel.

VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Op paasmaandag 1 april speelt Old Forward het inhaalduel thuis tegen Uffelte dat onlangs geen doorgang vond omdat de dienstdoende scheidsrechter verhinderd was. Op 7 april speelt Old Forward in en tegen Wapserveen en op 14 april is de club op de eigen Kievitsvelden gastheer voor Diever/Wapse. Op 21 april staat de derby in Vledder tegen BEW op het programma, terwijl de twee laatste wedstrijden van het seizoen tegen SV Hoogersmilde (thuis; 12 mei) en Blankenham (uit; pinkstermaandag 20 mei) worden gespeeld.