Wedstrijdverslag Giethoorn - Old Forward

19 maart 2024 19:30

GIETHOORN - Old Forward leed in Giethoorn een ruime nederlaag. Na een 3-0 achterstand bij rust, werd het uiteindelijk 6-1 voor de thuisclub. Old Forward kwam vrijwel collectief de vooraf gemaakte afspraken niet na en gaf vijf van de zes tegengoals zelf weg. Jacob Room maakte de eretreffer voor de Wilhelminaoorders.

EERSTE HELFT

Old Forward startte met doelman Joost Zwaan, in de verdediging Fabian Post, Ruben Ophof en Roan Jansen, terwijl op het middenveld Bjorn Mulder, Steef Brouwer, Martin Tarus en Rick van der Haar stonden opgesteld. In de voorhoede was plaats voor Thorben Broekman, Emiel Schaapman en Michel van Veen. Een volle reservebank met Jacob Room, Rick Limburg, Ivan Krans,Vincent Bergsma, Wesley Leffers en reservekeeper Erik van der Heide.
Op een voor Giethoorn begrippen goed bespeelbaar veld, begon Old Forward niet scherp. De bedoeling was vol door te jagen, maar dit ging in de eerste minuten al niet goed. Na vijf minuten al de 1-0 voor Giethoorn, Michel van Veen speelde tekort terug en Giethoorn scoorde de openingstreffer. Even later ook de 2-0, keeper Zwaan liet een houdbare bal lopen. Martin Tarus speede eveneens tekort terug, en dat betekende de 3-0 voor Giethoorn. Intussen was Jacob Room al binnen de lijnen gekomen voor Van Veen. Old Forward kreeg wel enige mogelijkheden, maar doelman Daan Schipper van Giethoorn hoefde niet al te ongerust te zijn: ruststand 3-0.

TWEEDE HELFT

Old Forward had in de rust afgesproken er vol voor te gaan, maar enkele minuten na de rust (met bij Old Forward Ivan Krans en Vincent Bergsma in de ploeg voor Fabian Post en Rick van der Haar) lag ook de 4-0 al achter doelman Zwaan. Zwaan kreeg even later de rode kaart voorgehouden wegens vermeend hands, maar vond genade in de ogen van de verder bekwaam leidende arbiter Fiorentino, die de rode kaart introk na een consult met zijn assistent, die aangaf dat de keeper de bal raakte op de lijn van het zestien meter gebied en niet erbuiten. Kaart ingetrokken, sterk van de arbiter dat hij op zijn beslissing terug kwam en de sportieve wedstrijd leende zich ook niet voor een veldverwijdering en bovendien was het duel al beslist.
Jacob Room dacht over dat laatste toch blijkbaar iets anders en pegelde de bal fraai met links in de kruising: 4-1. Met nog een dik kwartier te voetballen dachten enkele supporters dat er wellicht nog iets te halen viel voor Old Forward, maar die mensen kwamen van een koude kermis thuis, want nauwelijks een klokronde later mocht Milay Ramos doen wat hij wilde inclusief de bal in het doel schieten en dat betekende de 5-1. In de slotfase maakte Giethoorn er ook nog 6-1 van, uit een goede aanval over links werd de bal goed terug gelegd. Na enkele minuten blessuretijd floot de arbiter voor het laatst en kon de thuisclub een overwinning bijschrijven in de clubanalen en Old Forward een nederlaag.

VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Op zondag 24 maart speelt Old Forward op de eigen Kievitsvelden de wedstrijd tegen HH Combi, dat vorige week beslag wist te leggen op de tweede periodetitel in de vijfde klasse A en vandaag - 17 maart - van koploper BEW wist te winnen. Eerder dit seizoen won Old Forward in Hijken na een 2-0 achterstand met 2-4. Op paasmaandag 1 april haalt Old Forward op eigen veld in tegen Uffelte, omdat vorige week de aangestelde scheidsrechter door omstandigheden niet kon komen.