Wedstrijdverslag Kuinre - Old Forward

3 maart 2024 19:15

KUINRE - Old Forward speelde op een mooie zonovergoten zondag, 3 maart, in en tegen Kuinre een belangrijke wedstrijd. Weliswaar stond Old Forward in de stand boven de thuisclub, maar dat team had nog twee inhaalduels te goed, tegen op papier niet al te sterke tegenstanders. Om in de race te blijven voor de felbegeerde vierde plek - de laatste nacompetitieplaats - was het dus zaak voor de wit-groenen om in dit duel een resultaat te halen. Dat lukte wonderwel, na een 1-2 voorsprong bij rust, werd het uiteindelijk 2-3.

EERSTE HELFT

Old Forward startte met doelman Rick Bisschop, in de verdediging Fabian Post, Ruben Ophof en Roan Jansen, terwijl op het middenveld Steef Brouwer, Martin Tarus, Vincent Bergsma en Senna Boven stonden geposteerd. In de voorhoede was plaats ingeruimd voor Wesley Leffers, Bjorn Mulder en Michel van Veen. Vier spelers op de bank, te weten Rick Limburg, Emiel Schaapman, Ivan Krans en de na zeer lange tijd weer bij het eerste aangesloten Jesper Mulder. Na enkele weken afwezigheid wegens buitenlands verblijf was Martin Tarus dus terug, hij droeg vandaag weer de aanvoerdersband.
Op een hobbelig en zeer lastig te bespelen zwaar veld ging het vooral om het veroveren van de tweede bal. Old Forward streed voor de volle honderd procent, maar in de beginfase was de thuisclub wat meer in de aanval. Echt grote kansen leverde dat niet op, Old Forward kreeg twee grote kansen via Wesley Leffers - hij omspeelde de keeper maar zag zijn inzet van de lijn gehaald - en Michel van Veen - in vrije positie schoot hij iets te gehaast ruim naast - maar de 0-0 bleef op het scorebord. Toch kwam de thuisclub in de eerste helft op een 1-0 voorsprong.
Sander Pit scoorde zeven minuten voor rust na slordig balverlies op het middenveld bij Old Forward. Toch ging Old Forward met een voorsprong rusten. In de 43ste en 45ste minuut werd eerst door een Kuinre-speler de bal in diens eigen doel gedeponeerd, omdat Bjorn Mulder goed druk zette en twee klokrondes later was het Wesley Leffers die profiteerde van slim snel ingooien van Roan Jansen, waardoor er aan de linkerkant ruimte kwam met als gevolg een 1-2 voorsprong bij rust.

TWEEDE HELFT

Met Rick Limburg en Ivan Krans in de ploeg voor Vincent Bergsma en Fabian Post begon Old Forward aan de tweede heft. Kuinre probeerde de bakens te verzetten en de gelijkmaker op het bord te krijgen, maar echt verontrustend werd het achterin niet bij Old Forward. Old Forward kreeg via Boven wel enkele mogelijkheden, maar de wedstrijd werd ook niet direct in het slot gegooid, al probeerde Boven het eén keer fraai met een bal achter zijn standbeen langs, de poging ging net naast. Emiel Schaapman kwam voor Bjorn Mulder en Jesper Mulder loste Michel van Veen af. De fysiek sterke Schaapman slaagde er in kansen te creeëren en uit één van die aanvallen werd de bal door laatstgenoemde goed terug gelegd op Boven, die dit keer resoluut afrondde en de 1-3 op het bord zette.
Kuinre zette de zaken wat op en Stefan Versluis - die als invaller in de ploeg was gekomen - liet zich wat meer terugzakken naar het middenveld, wat het voetbal van Kuinre duidelijk ten goede kwam. Een vrije trap van Kuinre werd door doelman Rick Bisschop fraai corner getikt, even later was het echter wel raak voor de thuisploeg via Mykhailo Buchatskyi (2-3), maar in de resterende twee minuten reguliere speeltijd en de twee minuten blessuretijd werd de gelijkmaker niet meer gemaakt.
Old Forward behaalde daarmee een mooie, collectieve overwinning. Arbiter Jan Pit had geen moeite met het sportieve duel en kon de kaarten op zak houden.

VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Op zondag 10 maart speelt Old Forward op de eigen Kievitsvelden de gemeentelijke derby tegen Uffelte, waar uit van werd verloren. Uffelte verloor vandaag nipt van kampioenskandidaat BEW. De week erop gaat Old Forward op bezoek in Giethoorn om tegen de gelijknamige club te spelen, thuis won Old Forward in een zeer doelpuntrijk duel met 6-5 van deze club. Op 24 maart speelt Old Forward op eigen veld tegen HH Combi, waar het uit na een 2-0 achterstand met 2-4 van won. Op 31 maart is Old Forward competitievrij.