Wedstrijdverslag SC Balkbrug - Old Forward

5 februari 2024 9:45

BALKBRUG - In de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, tevens de eerste wedstrijd van de terugronde van de competitie, en de twaalfde competitiewedstrijd in totaal, ging Old Forward op bezoek in Balkbrug om aan te treden tegen de plaatselijke SC. Old Forward miste nogal wat spelers, onder andere aanvoerder Martin Tarus en tweede aanvoerder Sander van 't Klooster ontbraken en dat gold ook voor Roan Jansen, Tim Puper en Emiel Schaapman. Tijdens de openingsronde van deze competitie won Old Forward op eigen veld met 1-0 van SC Balkbrug.

EERSTE HELFT

Old Forward trad vandaag aan met doelman Aaron Perton, rechtsback Fabin Post, laatste man Bjorn Mulder en linksback Ruben Ophof. Op het middenveld Steef Brouwer (vandaag aanvoerder), Rick van der Haar, Thorben Broekman en Vincent Bergsma en voorin Wesley Leffers, Michel van Veen en Sil Barendrecht, die voor het eerst in competitieverband in de basis stond. Dirk Kruisdijk, Rick Limburg en reservekeeper Rick Bisschop op de bank.
Old Forward zag na 17 minuten al een 3-0 achterstand op het scorebord staan, doelman van Arne Dijkstra (achtste minuut), Nick Jansen (veertiende minuut) en Gertjan Huzen die in de zeventiende minuut de derde treffer achter Perton deponeerde. Bij 1-1 kreeg Old Forward via eerst Michel van Veen en meteen daarop Sil Barendrecht twee prima mogelijkheden, de Balkbrug-keeper redde beide keren.
SC Balkbrug was duidelijk de betere ploeg van de twee, maar Old Forward streed wel voor wat het waard was. Het vizier bij Balkbrug stond de rest van de eerste helft niet meer op scherp, de ploeg raakte ook nog twee keer de buitenkant van de paal, maar de tussenstand kreeg in de eerste helft geen verandering meer. Ruststand 3-0 derhalve.

TWEEDE HELFT

Bij Old Forward kwam Dirk Kruisdijk meteen na rust in de ploeg voor Vincent Bergsma, Steef Brouwer nam de rol van Bergsma als mid-mid over. SC Balkbrug bleef het meeste in balbezit, maar echt op scherp stonden de voorwaartsen niet. Halverwege de tweede helft een strafschop voor Old Forward na een vermeende overtreding op Bjorn Mulder. De net daarvoor voor Rick van der Haar ingevallen Rick Limburg belastte zich met het karwei en liet na een aanvankelijke redding van de Balkbrug-keeper in tweede instantie alsnog het net bollen. Meteen na de 3-1 een prima mogelijkheid voor Limburg, maar hij wachtte te lang met afdrukken waardoor een verdediger ten koste van een corner nog redding kon brengen.
Ook SC Balkbrug wisselde een aantal keren en net als Old Forward kreeg ook SC Balkbrug de kans vanaf elf meter aan te leggen, Tomasz Lammersen passeerde twintig minuten voor tijd doelman Perton en zette daarmee de 4-1 op het scorebord. Dit zou later ook de eindstand blijken te zijn. SC Balkbrug wordt gefeliciteerd met de verdiende overwinning. Scheidsrechter Van der Weide kende geen problemen met het sportieve duel, waarin hij twee spelers van de thuisploeg wegens commentaar geel gaf, Old Forward kwam het totaal zonder prenten door.