Wedstrijdverslag SV Hoogersmilde - Old Forward

12 december 2023 12:45

HOOGERSMILDE - In de laatste wedstrijd voor de winterstop - tevens de laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft - speelde Old Forward in Hoogersmilde tegen de plaatselijke SV. Na een 3-1 achterstand bij rust verloor Old Forward uiteindelijk met 7-1. De nederlaag viel iets te hoog uit, maar dat de thuisclub de terechte winnaar was in dit duel werd door niemand bij Old Forward betwist.

EERSTE HELFT

Old Forward kon niet beschikken over Sander van 't Klooster en Rick van der Haar. Ook Senna Boven ontbrak in de wedstrijdselectie ten opzichte van vorige week. Al snel in de warming-up bleek dat Tim Puper niet kon starten, hij zat wel op de bank en met hem Sil Barendrecht, Rick Limburg en Ivan Krans. De basisopstelling was als volgt: Rick Bisschop, Emiel Schaapman (vorige week absent maar nu dus weer terug), Martin Tarus (aanvoerder), Roan Jansen, Ruben Ophof, Vincent Bergsma, Michel van Veen, Steef Brouwer, Wesley Leffers, Bjorn Mulder en Thorben Broekman.
SV Hoogersmilde was meer in de aanval in de beginfase, maar Old Forward hield stand. Sterker, de mooiste aanval met veel keer één keer raken leverde een open schietkans op voor Bjorn Mulder, hij zocht het doel op de verkeerde plek. SV Hoogermilde scoorde twee keer rond de helft van de eerste helft, maar in het laatste kwartier van de eerste helft kwam Old Forward beter in haar spel. Michel van Veen gaf goed voor op Wesley Leffers die de 2-1 raak kopte. Old Forward kreeg drie minuten voor rust nog een goede mogelijkheid op 2-2, maar de SV Hoogersmilde-keeper redde bekwaam. Een slippertje van doelman Rick Bisschop vlak voor de thee leverde SV Hoogersmilde een 3-1 voorsprong op bij rust. Voor rust maakten Joost Boerma (2 keer) en Godfrey Segurobo de doelpunten voor de blauwhemden.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft kwamen Rick Limburg (voor Michel van Veen) en Ivan Krans (voor Vincent Bergsma) bij Old Forward binnen de lijnen. SV Hoogersmilde bleef het meest in balbezit en daar zat vandaag ook het belangrijkste verschil tussen beide ploegen. Old Forward was vaak na twee, drie passes de bal weer kwijt, terwijl SV Hoogersmilde de bal langer in de ploeg wist te houden en daardoor hoefde de thuisclub minder loopwerk te verrichten op het zware, maar verder goed bespeelbare veld. Een cruciaal moment in de wedstrijd was dat Old Forward geen penalty kreeg te nemen ondanks duidelijk hands van SV Hoogersmilde in de eigen 16 meter. Daarna kreeg SV Hoogersmilde een doelpunt cadeau.
Uit een corner dacht arbiter Peeters te hebben gezien dat de bal de doellijn in zijn geheel was gepasseerd, maar vanaf zijn positie op de rand van het strafschopgebied was dat onmogelijk waar te nemen. De wel op de achterlijn staande Old Forward-vlaggenist (die wel had waar genomen dat de bal de doellijn niet in zijn geheel was gepasseerd) werd nog wel geraadpleegd door Peeters, doch hij bleef bij zijn beslissing en keurde de 4-1 goed. Emiel Schaapman kopte nog een keer best in, maar de redding van SV Hoogersmilde-keeper Flokstra was even prima, geen 4-2 derhalve.
Bij Old Forward kwam Sil Barendrecht nog binnen de lijnen en ook SV Hoogersmilde paste enkele wissels toe. In de slotfase wist de thuisclub nog drie doelpunten bij te schrijven (Melvin Koning, Stein Talen en nogmaals Melvin Koning drukten af) en zo werd het voor Old Forward een grote 7-1 nederlaag. Arbiter Peeters kon de kaarten op zak houden.
Old Forwards kader en de selectie danken alle supporters voor hun komst het afgelopen half jaar en wensen iedereen goede feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar. Op dinsdag 26 december (2e kerstdag) en 27 december neemt Old Forward deel aan het kerstzaalvoetbaltoernooi in sporthal De Duker te Noordwolde, georganiseerd door VV Oosterstreek en tevens zal Old Forward op 27 en 28 december 2023 aanstaande deelnemen aan het zaalvoetbaltoernooi georganiseerd door Steenwijker Boys in sporthal De Meenthe in Steenwijk.
Van de 11 competitiewedstrijden nu gespeeld heeft Old Forward er vijf gewonnen (1-0 tegen SC Balkbrug, 2-4 bij Scheerwolde, 6-5 tegen Giethoorn, 2-4 bij HH Combi en 4-0 tegen Blankenham), één gelijkgespeeld (1-1 thuis tegen Kuinre) en ook vijf verloren (4-3 bij Uffelte, 0-1 tegen Wapserveen, 4-2 bij Diever/Wapse, 1-2 tegen BEW en dus de 7-1 van vandaag bij SV Hoogersmilde). Old Forward maakte 27 treffers en kreeg er 28 tegen. We kunnen dus concluderen op basis van deze cijfers dat Old Forward een middenmoter is in de vijfde klasse, waar BEW, SC Balkbrug en SV Hoogersmilde om de titel lijken te gaan strijden.

EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJDEN IN 2024

De eerste competitiewedstrijd in 2024 voor Old Forward is een uitduel in Balkbrug tegen de plaatselijke SC op zondag 4 februari, de eerste thuiswedstrijd heeft een week later - 11 februari - plaats tegen Scheerwolde.