Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Wedstrijdverslag Old Forward - Blankenham

12 december 2023 12:30

WILHELMINAOORD - Old Forward won de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop met 4-0 van Blankenham na een 1-0 ruststand. De zege was dik verdiend, de thuisclub miste ook nog minstens twee handenvol goede kansen. Steef Brouwer scoorde voor het eerst dit seizoen in de competitie en dit deed meteen twee keer, Rick Limburg (uit een strafschop) en Wesley Leffers maakten de overige doelpunten.

EERSTE HELFT

Bij Old Forward waren Michel van Veen (vorige week wel invaller), Steef Brouwer en Ruben Ophof terug in de basis ten opzichte van de met 1-2 verloren thuisbeurt tegen BEW vorige week, terwijl ook Roan Jansen na enkele weken blessureleed weer terug was in de basis. Jacob Room en Emiel Schaapman ontbraken, terwijl Wesley Leffers dit keer op de bank begon. De volledige basis: Rick Bisschop, Sander van 't Klooster, Tim Puper, Roan Jansen, Ruben Ophof, Steef Brouwer, Michel van Veen, Martin Tarus, Bjorn Mulder, Rick van der Haar en Thorben Broekman. Vier spelers op de bank te weten Wesley Leffers, Senna Boven, Rick Limburg en Vincent Bergsma.
In de eerste helft kreeg Old Forward veel kansen, maar alleen Steef Brouwer wist de keeper van Blankenham te passeren uit een goede voorzet van MIchel van Veen. Brouwer miste ook twee mogelijkheden door de bal eerst aan te nemen, waar meteen afdrukken een betere optie waren geweest. Maar behalve Brouwer waren er meer spelers die kansen niet in doelpunten wisten te promoveren, dat alle kansen echter werden afgedwongen was uiteraard wel positief. De zijkanten werden goed bezet gehouden conform de opdracht. Blankenham kreeg één mogelijkheid voor rust, de bal ging naast.

TWEEDE HELFT

Met Rick Limburg voor Thorben Broekman begon Old Forward aan de tweede helft. Het bleef lange tijd 1-0, al snel in de tweede helft werden er drie wissels tegelijk doorgevoerd, ook Bergsma, Boven en Leffers kwamen binnen de lijnen voor o.a. Mulder en Van der Haar. Old Forward mocht terecht een strafschop nemen na een overtreding, Rick Limburg zag de Blankenham keeper naar de goede hoek gaan, maar de bal was hard genoeg om toch in het net te belanden: 2-0. Daarna ging Old Forward door met het missen van mogelijkheden. Blankenham kreeg tussendoor via twee schoten, beiden gekeerd door doelman Bisschop, enkele mogelijkheden, voordat Wesley Leffers attent was bij de eerste paal uit een voorzet van Limburg en de 3-0 binnen schoot. In de slotfase zorgde Brouwer er met zijn tweede doelpunt van de middag voor dat op het scorebord de eindstand van 4-0 werd vast gelegd.

VOLGENDE WEEK LAATSTE WEDSTRIJD VOOR DE WINTERSTOP

Volgende week, zondag 10 december, speelt Old Forward de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop: een uitduel bij SV Hoogersmilde, dat vandaag nipt verloor van BEW. In het nieuwe jaar hervat Old Forward de competitie met een uitduel tegen SC Balkbrug waar tijdens de openingsronde van deze competitie op eigen veld met 1-0 van werd gewonnen. De eerste thuiswedstrijd in het nieuwe jaar in de cometitie in 2024 is tegen laagvlieger Scheerwolde. Daarvan won Old Forward eerder dit seizoe het uitduel met 2-4.