Wedstrijdverslag Diever/Wapse - Old Forward

20 november 2023 10:15

WAPSE - In Wapse speelde Old Forward op zondag 19 november de Westerveldse derby tegen Diever/Wapse. Na een 1-1 ruststand zegevierden de gastheren uiteindelijk met 4-2. Old Forward haakt door de nederlaag (voorlopig?) af in de strijd om de bovenste plaatsen, al zijn de verschillen klein.

EERSTE HELFT

Eén wijziging in de basis ten opzichte van de verloren thuiswedstrijd tegen Wapserveen vorige week. Ruben Ophof was weer beschikbaar en speelde in plaats van Fabian Post. Sander van 't Klooster begon hierdoor als linksback. De volledige basiself: Rick Bisschop, Emiel Schaapman, Tim Puper, aanvoerder Sander van 't Klooster, Ruben Ophof, Vincent Bergsma, Steef Brouwer, Michel van Veen, Thorben Broekman, Wesley Leffers en Rick van der Haar. Vier spelers op de bank, te weten Bjorn Mulder, Martin Tarus, Rick Limburg en Ivan Krans.
Old Forward kwam na een minuut of twintig spelen op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Wesley Leffers na een knappe aanval. Enkele klokrondes later had Old Forward een strafschop verdiend na een duidelijke overtreding binnen de zestien, de scheidsrechter had blijkbaar geen goed zicht op de situatie en liet doorspelen. Diever/Wapse kwam op gelijke hoogte na wat achtereenvolgende verkeerde keuzes bij Old Forward. Ruststand 1-1. Thorben Broekman haakte halverwege de eerste helft af, Rick Limburg kwam in zijn plaats.

TWEEDE HELFT

In de eerste twintig minuten na rust was Old Forward duidelijk de betere. Leffers scoorde voor de tweede keer en zette Old Forward opnieuw op voorsprong. Het wachten was in die fase op de 1-3, maar deze viel niet. Old Forward moest enkele wissels doorvoeren omdat Van der Haar en Van 't Klooster niet verder kunnen, Bjorn Mulder en Martin Tarus kwamen in het veld. Tarus nam ook de aanvoerdersband over van Van 't Klooster. Diever/Wapse kwam uit een corner op gelijke hoogte, bij de eerste helft paal werd de bal binnen gewerkt.
Het kon daarna alle kanten op, maar bij Old Forward slaagde men er nauwelijks meer in goed positiespel te spelen en werden vaak de verkeerde, te ingewikkelde, keuzes gemaakt. Vincent Bergsma werd nog vervangen door Ivan Krans. Diever/Wapse kwam enkele minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong. Bjorn Mulder legde de bal als spits goed terug op Emiel Schaapman, maar de goed spelende Schaapman zocht het doel te hoog, geen 3-3 derhalve. Dat Diever/Wapse in de blessuretijd nog de 4-2 aantekende was alleen interessant voor de statistieken. Arbiter Visser kon in het sportieve duel de kaarten op zak houden.

RESTERENDE WEDSTRIJDEN VOOR DE WINTERSTOP

Old Forward speelt nog drie wedstrijden in competitieverband voor de winterstop. Op zondag 26 november komt koploper en eerste periodetitelwinnaar BEW uit Vledder naar sportpark De Kievitsvelden voor de volgende Westerveldse derby. Een week later gaat Old Forward op bezoek in Blankenham om tegen de gelijknamige club te spelen en op 10 december wordt de eerste seizoenshelft afgesloten met een thuiswedstrijd tegen SV Hoogersmilde. In 2024 hervat Old Forward de competitie in en tegen Balkbrug.