Wedstrijdverslag HH Combi - Old Forward

7 november 2023 21:00

HIJKEN - In Hijken speelde Old Forward de zesde competitiewedstrijd van het seizoen. Tegenstander was HH Combi - een combinatie tussen de voormalige clubs Halen uit Hooghalen en Hijker Boys uit Hijken - dat na vijf competitieduels pas op drie punten stond, maar vorig jaar de nacompetitiefinale haalde waarin het net niet promoveerde. Vanmiddag in Hijken won Old Forward met 2-4. De club toonde veerkracht want het boog een 2-0 achterstand om.

EERSTE HELFT

Old Forward met twee wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van de vorige wedstrijd - de spectaculaire 6-5 tegen Giethoorn - te weten Martin Tarus met zijn eerste basisplaats na zijn blessure deze competitie en ook Rick Limburg stond in de line-up. Senna Boven en Vincent Bergsma waren niet beschikbaar en ook Tim Puper was net als vorige week afwezig.
De elf waarmee aan het karwei in Hijken werd begonnen warem keeper Rick Bisschop, Emiel Schaapman, Ruben Ophof, Roan Jansen, Sander van 't Klooster, Martin Tarus, Michel van Veen, Steef Brouwer, Rick van der Haar, Wesley Leffers en Rick Limburg.
Het bleef in de eerste helft lang 0-0 in Hijken, maar een minuut of drie voor rust scoorde de thuisclub dan als eerste. Ruststand 1-0.

TWEEDE HELFT
De tweede helft begon al even beroerd voor de Wilhelminaoorders als de eerste was beëindigd, want binnen één klokronde na de thee passeerde Sander van 't Klooster zijn eigen keeper Bisschop en stond de 2-0 voor HH Combi in de boeken. In de 48e minuut een strafschop voor Old Forward, een aanknoping om terug te kunnen komen in het duel. Emiel Schaapman zocht het doel ruim te hoog, geen 2-1 derhalve.
Nog geen 2-1 derhalve, want zes minuten later zette Rick Limburg deze tussenstand alsnog op het scorebord. Het bleef daarna 24 minuten lang 2-1, maar waar in Den Haag tussen de 76e en 90e minuut wel eens werd gesproken van een Haags Kwartiertje, was in Hijken in het zesde kwartier sprake van een Limburgs kwartiertje.
Dit heeft niks te maken met een verhuizing van de club van Drenthe naar een andere provincie, maar alles met aanvaller Rick Limburg die in de 78ste (2-2), 84ste (2-3) en 85ste (2-4) in zeven minuten tijd zijn tweede, derde en vierde treffer deze wedstrijd maakte. Tussen de 2-2 en 2-3 kwam bij Old Forward Thorben Broekman nog binnen de lijnen voor Rick van der Haar.
Old Forward won het sportieve duel, waarin alleen een speler van HH Combi geel kreeg, dus door dit laatste kwartier en blijft met 13 uit 6 goed meedoen bij de bovenste ploegen.