Wedstrijdverslag Kuinre - Old Forward - OldForward

Sponsors

Wedstrijdverslag Kuinre - Old Forward

16 mei 2022 19:45


KUINRE - Op donderdag 12 mei 2022 speelde Old Forward in en tegen Kuinre haar twintigste competitiewedstrijd van het seizoen. Tegen koploper Kuinre werd met 5-2 verloren na een 4-1 ruststand. Na een kwartier stond het al 3-0.

Old Forward begon met Joost Zwaan, Emiel Schaapman, Sander van 't Klooster, Tim Puper, Martin Tarus, Jacob Room, Bjorn Mulder, Vincent Bergsma, Wesley Leffers, Roderick Stift en Niels Lem. Op de bank Senna Boven en Steef Brouwer.

EERSTE HELFT

Binnen het kwartier stond het in die fase zeer effectieve Kuinre op 3-0. Natuurlijk een kwaliteit van de thuisclub dat het de kansen ook afmaakte, maar Old Forward maakte het de thuisclub ook wel makkelijk door individuele fouten. In de 25ste minuut werd het zelfs 4-0. Roderick Stift gaf aan niet verder te kunnen en verliet het veld. Senna Boven kwam in zijn plaats. Leffers daardoor van rechtsbuiten naar de spits, Room rechtsbuiten en Boven in een aanvallende centrale rol. Kuinre werd slordiger en Old Forward begon beter te voetballen. Senna Boven maakte de 4-1, Room zag een inzet vanaf rechts net voorlangs gaan en Leffers wachtte te lang waardoor de Kuinre-keeper zijn fout toch nog kon herstellen. Ruststand 4-1.

TWEEDE HELFT

Met Steef Brouwer voor Niels Lem en daardoor Martin Tarus in de aanval en Leffers linksbuiten ging Old Forward de tweede helft in. Room strandde op de doelman en zijn rebound met links ging om Room te citeren "de maisvelden in." Een vrije trap van Senna Boven ging in de muur. De 4-2 kwam op fraaie wijze, Room pegelde vrije trap net onder de kruising in het doel. In deze fase wankelde Kuinre, maar de 4-3 die Old Forward echt terug in de wedstrijd had kunnen laten komen bleef uit. Eerlijkheidshalve kreeg ook Kuinre goede goede kansen, maar het vizier stond in deze fase niet meer op scherp.

In de absolute slotfase scoorde Kuinre voor de vijfde keer, waardoor het de belangrijkste kampioenskandidaat blijft in de 5e klasse A. De dienstdoende arbiter had geen moeite met het sportieve duel en hoefde de kaarten niet tevoorschijn te halen. Met 5-2 werd er afgefloten.

VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Old Forward speelt haar resterende competitiueduels op de volgende drie zondagen 15 mei (Diever/Wapse uit in Diever), 22 mei (Wapserveen thuis) en 29 mei (IJhorst uit) en besluit de competitie op paasmaandag thuis tegen Giethoorn. Daarmee wordt na twee onvolledige seizoenen eindelijk weer een competitie uitgespeeld.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!