Wedstrijdverslag Old Forward - FC Fochteloo

2 mei 2022 17:15

Op zondag 1 mei 2022 speelde Old Forward op eigen veld tegen FC Fochteloo. Na een 0-1 achterstand bij rust werd het uiteindelijk 1-3 voor de Ooststellingwervers. Opvallend was dat er drie strafschoppen werden toegekend in het duel, die alle drie naast werd geschoten.

Old Forward begon met Joost Zwaan, Emiel Schaapman, Ruben Ophof, Tim Puper, Jurjen Visser, Sander van 't Klooster, aanvoerder Bjorn Mulder, Martin Tarus, Wesley Leffers, Roderirck Stift en Rick van der Haar. Op de bank naast reservekeeper Rick Bisschop ook Roan Jansen, Jacob Room en Vincent Bergsma.

EERSTE HELFT

In de eerste helft voetbalde Old Forward het eerste deel goed. In plaats van voor lange ballen te kiezen werd er echt opgebouwd. Rick van der Haar en Wesley Leffers kregen goede kansen, maar dachten te veel na en Martin Tarus schoot een prima kans recht op de uitgelopen keeper. Tussen al deze kansen door scoorde FC Fochteloo wel. Binnen het kwartier maakte de nummer 11 uit de enige kans voor rust de 0-1 door in de korte hoek, niet goed afgedekt door keeper Zwaan, binnen te schieten. Tien minuten voor rust kreeg FC Fochteloo de kans om vanaf de strafschopstip de voorsprong te vergroten na hands van Emiel Schaapman. De bal werd naast geschoten. Schaapman werd hierna vervangen door Jacob Room, Tim Puper verruilde de linksback- voor de rechtsbackpositie en  Rick van der Haar kwam linksback te spelen. Jacob Room zelf ging rechtsbuiten voetballen. Jurjen Visser raakte vlak voor rust geblesseerd na een ongelukkige botsing met een ploeggenoot. Tot de rust speelde Old Forward met tien man, waarna Visser toch door kon. Ruststand 0-1.

TWEEDE HELFT

Al snel in de tweede helft kwam FC Fochteloo op 0-2. Een voorzet vanaf links werd door de slim uit de rug weglopende - en dus geen buitenspel staande - spits binnen gekopt. Even later viel ook de 0-3, na een onoplettendheid in de OF-defensie. Old Forward rechtte de rug en uit een goed uitgevoerde aanval via Tim Puper en Martin Tarus kwam de bal bij Jacob Room, die bekeken de 1-3 binnen schoot. Rick van der Haar had pech dat een schot net naast ging en een volgende poging van Bjorn Mulder ging via de keeper corner. Na hands kreeg ook Old Forward een strafschop te nemen, keeper Joost Zwaan schoot de elfmetertrap ook naas, waardoor de marge op twee bleef. Hierna zette Old Forward wel aan, Roan Jansen was in de loop van de tweede helft in de ploeg gekomen, maar de aansluitingstreffer kwam er niet meer. FC Fochteloo kreeg een tweede penalty te nemen nadat Joost Zwaan een terugkopbal van Ruben Ophof niet onder controle kon krijgen, maar deze trap van Jannes Duin ging via de paal naast.

FC Fochteloo wisselde nog in de slotfase, maar de zege van de gasten kwam niet meer in gevaar. Doelman Zwaan van Old Forward ontving nog wel zijn tweede gele, en dus rode, kaart twee minuten voor tijd, waardoor Bjorn Mulder de resterende minuten het doel verdedigde. In de stand kwam geen verandering meer, waarna de rustig leidende arbiter Smook Brands het duel beëindigde en FC Fochteloo een 1-3 zege kon bijschrijven.

VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Op zondag 8 mei speelt Old Forward haar volgende thuiswedstrijd en doet dat tegen Scheerwolde. Echter omdat Scheerwolde-Old Forward eerder dit seizoen in Wilhelminaoord werd gespeeld, wordt deze wedstrijd in Scheerwolde. Op donderdag 12 mei speelt Old Forward uit tegen Kuinre en op zondag 15 mei uit tegen Diever/Wapse. Op 22 mei speelt Old Forward thuis tegen Wapserveen en op 29 mei wordt een bezoek gebracht aan IJhorst. Old Forward sluit de competitie op paasmaandag 6 juni af tegen Giethoorn op de eigen Kievitsvelden.