Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Wedstrijdverslag Oosterstreek - Old Forward

25 april 2022 18:00

OOSTERSTREEK - Op zondag 24 april 2022 speelden zowel Old Forward 1 als Old Forward 2 een competitieduel in de gemeente Weststellingwerf. Old Forward 2 won in een leuke open wedstrijd met 3-5 van een sportief Zandhuizen/Sport Vereent 2, bij Old Forward 1 ging het er in Oosterstreek wat anders aan toe. Veel gezeur bij de thuisploeg en Old Forward mag het zichzelf aanrekenen dat het daarin veel teveel mee ging. Door een verdedigingsfout werd het een minuut of tien voor rust 1-0 voor Oosterstreek en Old Forward slaagde er niet in die schade in de tweede helft te repareren. Old Forward verloor vooral van zichzelf in Oosterstreek.

De complete basisopstelling: Joost Zwaan, Tim Puper, Sander van 't Klooster, Niels Lem, Jurjen Visser, Jacob Room, Bjorn Mulder, Martin Tarus, Rick van der Haar, Roderick Stift en Vincent Bergsma. Op de bank Emiel Schaapman, de gisteren bij O19 sterk keepende Rick Bisschop, Roan Jansen en Dirk Kruisdijk.

EERSTE HELFT

In de eerste helft een matig Old Forward waarbij nogal wat afspraken niet werden nagekomen. Halverwege de eerste helft ging Jacob Room voorin spelen. Oosterstreek kreeg voor rust twee mogelijkheden na fouten achterin bij Old Forward. De eerste werd afgemaakt door Wouter Dolstra, de tweede werd ternauwernood weggekopt door Jurjen Visser. Ruststand 1-0.

TWEEDE HELFT

In de rust Emiel Schaapman voor Rick van der Haar. Meteen een goede kans voor Room, die de bal voorlangs schoot. Later zou Room dit nog eens herhalen, al was de tweede kans minder open. Roan Jansen kwam binnen de lijnen, maar de meest bijzondere wissel aan Old Forward-kant was het inbrengen van tweede keeper Rick Bisschop voor Roderick Stift. Eerste keeper Joost Zwaan ging in de spits spelen, maar kon daar ook niet veel uitrichten. Old Forward zag een aantal schoten totaal de juiste richting missen, doelman Bisschop redde goed op een inzet van de vaak slim net niet buitenspel lopende Mark Lankman, die twee keer terecht werd afgevlagd en gefloten, al stond hij ook toen slechts net buitenspel. Tegen het einde van de reguliere speeltijd raakte de nummer vier van de thuisclub  thuisclub twee keer geblesseerd, de eerste keer kon hij het spel hervatten, en had het meer weg van het winnen van tijd, de tweede keer was het ernstiger, maar vanwege de eerdere situatie had de arbiter er nu genoeg van en sprong hij nogal laconiek om met de situatie. De speler bleef tot het einde van de wedstrijd net buiten het veld liggen. De speler wordt een spoedig herstel gewenst.

VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Aanstaande donderdag, 28 april, speelt Old Forward de inhaalwedstrijd in en tegen Wapserveen, die eerder dit seizoen hal;verwege de eerste helft gestaakt werd wegens een ernstige blessure bij Wapserveen. Op zondag 1 mei komt FC Fochteloo op bezoek op de Kievitsvelden en op 8 mei speelt Old Forward officieel thuis tegen Scheerwolde maar dat duel wordt in Scheerwolde gespeeld, omdat Scheerwolde-Old Forward een paar weken geleden in Wilhelminaoord werd gespeeld. Op donderdag 12 mei 2022 speelt Old Forward uit tegen Kuinre (19.30 uur).