Wedstrijdverslag Stanfries - Old Forward

11 april 2022 15:00

APPELSCHA - Op zondag 10 april 2022 speelde Old Forward in Appelscha tegen Stânfries haar vijftiende wedstrijd van het seizoen. De hoogvlieger uit Ooststellingwerf won het duel door een prachtige treffer van Marc Drenth een klein kwartier voor rust. In de tweede helft - toen Old Forward van de wind af voetbalde - kreeg het team een paar kansen om de gelijkmaker te maken, maar Vrouwe Fortuna had een vrije dag genomen. Al met al was op basis van de eerste helft de zege van de thuisclub niet onverdiend, na rust was het spel meer op de helft van de thuisclub.

Ten opzichte van de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen SV Hoogersmilde vorige week was Ruben Ophof dit keer niet beschikbaar, hij werd als laatste man vervangen door Sander van 't Klooster, Tim Puper verhuisde hierdoor van de linksback naar de rechtsback positie en speelde opnieuw een goede wedstrijd. Roderick Stift kon toch starten en stond weer in de spits, waardoor Bjorn Mulder een linie terug zakte. Vincent Bergsma begon op de bank. De complete basisopstelling: Joost Zwaan, Tim Puper, Sander van 't Klooster, Niels Lem, Steef Brouwer, Jacob Room, Bjorn Mulder, Martin Tarus, Rick van der Haar, Roderick Stift en Emiel Schaapman, die voor het eerst sinds lange tijd weer mee speelde. Op de bank behalve Vincent Bergsma ook keeper Rick Bisschop, Fabian Post, Dirk Kruisdijk en Mike Oostindie..

EERSTE HELFT

In de eerste helft speelde Old Forward tegen de wind in, waardoor de uittrappen van doelman Zwaan nogal eens niet de gewenste positie bereikten. Bij twee corners - waarvan één ten onrechte gegeven - miste Old Forward de scherpte, één poging van Stânfries ging net naast, de tweede werd gepakt door Joost Zwaan. Old Forward kwam er twee keer goed uit, een goede kopkans ging net over. Een klein kwartier voor rust liet Marc Drenth zien waarom hij in het verleden op een veel hoger niveau speelde, met een fraai schot liet hij Joost Zwaan kansloos en opende hij de score. Even later scoorde Stânfries opnieuw, maar deze treffer werd door de arbitrage terecht geannuleerd wegens buitenspel. Had de speler die de assist gaf zelf de bal rustig afgemaakt dan had de thuisclub op 2-0 gestaan. Een nieuwe poging van Stânfries werd goed gepareerd door Zwaan en een knal verdween net naast, al had Zwaan daar goed het zicht op. Ruststand 1-0.

TWEEDE HELFT

In de rust bleek Emiel Schaapman niet verder te kunnen, Mike Oostindie kwam voor hem in het veld. Old Forward voetbalkde nu verder naar voren. Uit een scerimmage konden Mike Oostindie en Martin Tarus net niet afronden, Sander van 't Klooster had pech toen een goede afstandspegel vanaf ongeveer de middenlijn op de lat boven de Stânfries-keeper uiteen spatte en bovenkant lat over ging. Door het meer aanvallende spel van Old Forward - het had uiteraard niks aan een nederlaag - kwam Stânfries er ook af en toe gevaarlijk uit. Maar de schoten waren nogal eens onzuiver en één keer redde Zwaan opnieuw goed. Rick van der Haar, die in de tweede helft ook nog een poging net niet in een doelpunt zag eindigen, terwijl Niels Lem bij een schietkans qua passen niet goed uitkwam, werd vervangen door Vincent Bergsma, die in de weinige tijd die hij kreeg enkele knappe acties liet zien.  Een speler van Stânfries kreeg zijn tweede gele kaart en moest voortijdig van de mat,  Jacob Room ontving namens Old Forward nog geel, en na ruim vier minuten blessuretijd floot de rustig fluitende arbiter Haas voor het laatst.