Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Wedstrijdverslag Old Forward - Diever-Wapse

27 februari 2022 19:00

WILHELMINAOORD - Voor het eerst sinds de met 4-9 verloren thuiswedstrijd tegen Kuinre op 28 november vorig jaar, kwam Old Forward vanmiddag, zondag 27 februari 2022, weer in competitieverband in actie. Na een 1-0 ruststand werd het tegen gemeentegenoot Diever/Wapse uiteindelijk 4-4. Opvallend was dat Old Forward al snel in de tweede helft de voorsprong uitbouwde naar 4-0, maar vrij snel maakte Diever/Wapse de achterstand geheel goed. Het duel eindigde op 4-4.

De basisformatie was behoorlijk veranderd ten opzichte van de vorige competitiewedstrijd tegen Kuinre. Doelman Joost Zwaan had zijn schorsing erop zitten en stond weer onder de lat, ook waren er basisplaatsen voor Roderick Stift, Steef Brouwer, Senna Boven en Tom Broekman, die na blessureleed voor het eerst dit seizoen in competitieverband in het eerste speelde. In de basis ontbraken de geblesseerde Jos Mestemaker, doelman Rick Bisschop, Tamar Kappert, Ruben Ophof en Roan Jansen. Jansen begon wel op de bank.

De volledige opstelling: Joost Zwaan, Tom Broekman, Bjorn Mulder, Niels Lem, Steef Brouwer, Sander van 't Klooster, Jacob Room, Martin Tarus, Rick van der Haar, Roderick Stift en Senna Boven. Op de bank naast Roan Jansen ook doelman Rick Bisschop, Vincent Bergsma, Wesley Leffers en Dirk Kruisdijk.

EERSTE HELFT

In de eerste helft maakte Diever/Wapse het eerste doelpunt, maar dit doelpunt werd in buitenspelpositie gemaakt en dan ook afgevlagd en afgefloten. Old Forward kreeg de meest kansen, een schot van Senna Boven ging net naast, Jacob Room zag een poging over getipt worden door de keeper en een tweede poging ging net naast. Toch stond Room aan de basis van de eerste Old Forward-treffer. Een verre ingooi van Room belandde via via bij Rick van der Haar, die uit een scrimmage de 1-0 aantekende. Old Forward kreeg nog twee mogelijkheden de voorsprong te vergroten, maar de pogingen hadden niet de juiste richting. Een mogelijkheid van de gasten ging naast de veste van Zwaan. Ruststand 1-0.

TWEEDE HELFT

Bij Old Forward één wissel in de rust, Tom Broekman werd vervangen door Roan Jansen, Sander van 't Klooster ging hierdoor rechtsback spelen en Martin Tarus zakte een linie terug. Old Forward vergrootte de voorsprong in de eerste zeven minuten na rust van 1-0 naar 4-0. Merkwaardig was dat de eerste kans na rust voor de gasten was, Joost Zwaan was attent. De 2-0 viel via Van der Haar, die profiteerde van een te korte terugspeelbal. Senna Boven en Roderick Stift zorgden voor de marge van vier. Waar een ieder dacht dat Old Forward hiermee de zege wel binnen had, kwam bedrogen uit. Diever/Wapse kwam op 4-1 uit een vrije trap vanaf rechts, Rik Vrieling zorgde voor wat toen nog de eretreffer leek. Bij Old Forward na de 4-1 een dubbele wissel, Niels Lem en Rick van der Haar werden vervangen door Vincent Bergsma en Wesley Leffers.

Diever/Wapse profiteerde van slordigheden en verkeerde timing hier en daar van de Old Foirward-defensie. In een mum van tijd zorgde Vrieling voor de 4-2, Ruben van Kampen voor de 4-3 en Stenz Doek voor de gelijkmakende 4-4. In de slotfase kwam bij Diever/Wapse de als assistent-scheidsrechter gestarte Jarno Schoenmaker nog in het veld. Hoewel beide ploegen nog kansen krijgen - de betere mogelijkheden waren hierbij voor Old Forward - kwam in de 4-4 stand geen verandering meer.

In de sportieve wedstrijd kon de rustig en goed leidende arbiter Bergstra de kaarten op zak houden.

VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Old Forward speelt aanstaande donderdag, 3 maart, om 20.00 uur de vorige week afgelaste wedstrijd in en tegen Fochteloo. Ook aanstaande zondag, 6 maart, speelt Old Forward uit, Scheerwolde is dan de tegenstander. Ook op zondag 13 maart speelt Old Forward uit, in en tegen Wapserveen. Pas op zondag 20 maart a.s. speelt Old Forward weer eens op de eigen Kievitsvelden, wanneer Uffelte op bezoek komt. Alle duels op zondag beginnen om 14.00 uur.