Scheidsrechter

J. (Jazzy) Hindriks

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward speelde op de eerste dag van de maand maart de traditionele derby tegen BEW uit Vledder. De blauw-witten zijn koploper in deze klasse en willen promoveren. Old Forward wilde proberen de strijd om de tweede periode open te breken door te winnen en wilde bovendien graag de 7-1 uitnederlaag eerder dit seizoen in Vledder uitwissen. Uiteindelijk won Old Forward door een schitterende vrije trap in de blessuretijd met 1-0, Roderick Stift zorgde voor de enige treffer.
Bij Old Forward twee wijzigingen in de basis ten opzichte van de wedstrijd tegen Scheerwolde van enkele weken geleden. Tim Puper speelde in plaats van Jesper Mulder en Rick van der Haar begon in plaats van Roan Jansen. Zowel Jansen als Jesper Mulder zaten wel op de bank.. De basisopstelling: Joost Zwaan, Tim Puper, Bjorn Mulder, Roderick Stift, Arno Stuiver, Martin Tarus, Niels Lem, Sander van ‘t Klooster, Rick van der Haar, Luc Broekman en Emiel Schaapman. Op de bank naast Jesper Mulder en Jansen ook Rick van Assen en Dirk Kruisdijk.
Old Forward begon sterk aan de wedstrijd en het leek erop alsof Emiel Schaapman na een paar minuten spelen de score kon openen, de bal hobbelde net naast. Schaapman werd wel ongelukkig geraakt door de BEW-keeper en moest de strijd staken, Dirk Kruisdijk kwam voor hem binnen de lijnen, waardoor Rick van der Haar voorin ging spelen. Van der Haar kreeg op zijn nieuwe positie een goede kans vanaf links, maar mikte het leer voorlangs.
In de tweede helft van de eerste helft werd BEW sterker, maar klasse-topscorer Daan Pit had in de sterke Tim Puper een tegenstander die hem een bijzonder lastige middag bezorgde. Uit een scrimmage werd BEW gevaarlijk, maar uiteindelijk belandde de bal in de handen van doelman Zwaan. Ruststand 0-0.
Tweede helft
Aanvankelijk geen wissels bij Old Forward bij het begin van de tweede helft. Door de wind was het lastig goed voetbal te spelen voor beide ploegen, al mankeerde er niets aan de inzet over en weer. Kansen waren er echter niet al te veel, Bart de Bruin kreeg de grootste, maar mikte de bal vrij voor Zwaan naast. Een inzet van Martin Tarus aan de andere kant werd met moeite gekeerd door de doelman van BEW. Een minuut of tien voor tijd kwam Old Forward bijzonder goed weg, toen BEW de paal raakte.
De typische 0-0 wedstrijd leek ook de eindstand te worden, maar het was uiteindelijk Roderick Stift die in de 94e minuut matchwinnaar werd. Een vrije trap werd door Stift prachtig in de winkelhaak geschoten en daarmee kwam de gewenste winst er toch. Bjorn Mulder toonde zich een prima aanvoerder door meteen na de 1-0 zijn ploeg weer te wijzen op concentratie en het juist positie kiezen. In de nog te spelen twee minuten kwam Old Forward niet meer in gevaar, waarna de prima leidende arbiter Hindriks de wedstrijd beëindigde. Qua veldspel voetbalde BEW – wat ook te verwachten was van de koploper – iets makkelijker, maar Old Forward zette daar een prima collectief met enkele spelers die boven zichzelf uitstaken tegenover.
Bij Old Forward kwamen in de loop van de tweede helft eerst Jesper Mulder (voor de moegestreden Kruisdijk) en later Roan Jansen (voor Niels Lem) nog binnen de lijnen. In de strijd om de tweede periode kwam Old Forward naast BEW op 16 punten uit 7 duels, IJhorst doet ook nog mee met 13 uit 6, terwijl ook Oosterstreek en Willemsoord (beiden met 10 uit 5) nog een kanshebbers zijn om de tweede periode op te eisen. Old Forward speelt in de tweede periode nog uit tegen DOS’63 en de inhaalwedstrijd in en tegen Oosterstreek.
Volgende wedstrijden
Old Forward speelt volgende week, zondag 8 maart, dus uit tegen DOS’63 in de strijd om de tweede periode en is op 15 maart gastheer voor Kuinre, dat dan in Wilhelminaoord op bezoek komt. Op 22 maart gaat Old Forward op bezoek in IJhorst, op 29 maart komt Sport Vereent op bezoek. Op zondag 5 april gaat Old Forward op bezoek in Uffelte. Al deze wedstrijden (met uitzondering van DOS’63 uit dus) zijn wedstrijden in de derde periode. Op paasmaandag 13 april speelt Old Forward in en tegen Oosterstreek haar laatste wedstrijd in de tweede periode.