Old Forward wint in matig duel van Scheerwolde: 3-2

Datum

2 februari 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – Old Forward speelde op zondag 2 februari 2019 de eerste wedstrijd in de terugronde van de competitie. Op de eigen Kievitsvelden werd in een matig duel met 3-2 gewonnen van Scheerwolde. Bij rust was het 1-0.
Bij Old Forward één wijziging in de basis ten opzichte van de verloren uitbeurt tegen Sport Vereent vorige week. Rick van der Haar was niet geheel fit en begon op de bank, Emiel Schaapman speelde in zijn plaats. De basisopstelling: Joost Zwaan, Jesper Mulder, Bjorn Mulder, Roderick Stift, Arno Stuiver, Martin Tarus, Niels Lem, Sander van ‘t Klooster, Roan Jansen, Luc Broekman en Emiel Schaapman. Op de bank naast Rick van der Haar ook Dirk Kruisdijk, Tim Puper en Rick van Assen.
Old Forward speelde de eerste twintig minuten redelijk voetbal, maar daarna zakte het niveau behoorlijk. Roderick Stift zorgde na 18 minuten voor de 1-0 voorsprong voor Old Forward en Luc Broekman zag ten onrecht een goal geannuleerd wegens buitenspel, terwijl Broekman achter de bal bleef en dus onmogelijk offside kon staan. Geen 2-0 derhalve. Old Forward kreeg nog enkele mogelijkheden voor de thee, maar het vizier stond niet op scherp. Ook de gasten kregen, voornamelijk door slordig balverlies bij de thuisclub, ook nog twee mogelijkheden in de eerste helft, maar ook deze kansen werden niet gepromoveerd tot doelpunt. Ruststand 1-0.
Tweede helft
Aanvankelijk geen wissels bij Old Forward bij het begin van de tweede helft. Het spel bleef rommelig, maar kansen voor Scheerwolde leverde het niet op. De gasten kwamen door Christian Moldovan op gelijke hooger (1-1), terwijl er duidelijk sprake was van een halve meter buitenspel. De verder rustig leidende arbiter Stelwagen, die zelf onmogelijk kon beoordelen gezien zijn positie op het veld of er sprake was van buitenspel, negeerde het vlagsignaal van zijn assistent.
Bij Old Forward kwam Tim Puper binnen de lijnen voor Luc Broekman. De thuisclub kreeg een strafschop na een vermeende overtreding op Puper. Een zware sanctie, maar wellicht was bij de arbiter inmiddels twijfel gerezen inzake de goedgekeurde 1-1 van Scheerwolde. Hoe dan ook werd de strafschop door Martin Tarus benut: 2-1. Toch bleef het veldspel van Old Forward slordig en werden de gemaakte afspraken nogal eens niet nagekomen, tot frustratie van trainer Oostindie.
Positieve uitzonderingen in de ploegen waren onder andere Sander van ’t Klooster en Jesper Mulder. Het was dan ook sneu dat laatstgenoemde de 2-2 inleidde met een foutieve terugspeelbal, Moldovan kon simpel voor de tweede keer deze middag gelijk maken. Het pleit voor Old Forward dat men bleef proberen de winnende treffer te maken. Arno Stuiver maakte plaats voor Rick van Assen. Uit een goede pass van Jesper Mulder kreeg Arno Stuiver een goede mogelijkheid, maar hij wist niet af te ronden. Uiteindelijk viel de 3-2 in de blessuretijd. Niels Lem schoot een vrije trap onberispelijk binnen en bezorgde Old Forward alsnog de overwinning. In de stand in de tweede periode staat Old Forward na de zege op de tweede plek achter BEW.
Arbiter Stelwagen trok tijdens het duel een aantal gele kaarten, waarvan één voor Old Forward, Bjorn Mulder kreeg de kaart vanwege een overtreding aan de zijkant van het veld. De keeper van de bezoekers kreeg na afloop nog direct rood wegens het duwen van de arbiter. Al met al een wedstrijd om qua veldspel gauw te vergeten, maar de overwinning werd uiteraard door Old Forward met vreugde begroot. Tot slot mag opnieuw een groot compliment worden uitgedeeld aan de mensen die de velden onderhouden bij de club. Waar vandaag opnieuw diverse wedstrijden in de omtrek werden afgelast, lag het veld van Old Forward er goed bij en kon er in Wilhelminaoord dus prima gevoetbald worden.
Volgende wedstrijden
Old Forward speelt volgende week, zondag 9 februari, in en tegen Oosterstreek, dat vandaag haar wedstrijd in en tegen Willemsoord zag afgelast. De twee zondagen erop is Old Forward vrij, op 1 maart is BEW op sportpark De Kievitsvelden te gast. Op zondag 8 maart gaat Old Forward op bezoek bij DOS’63.