Datum

27 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILHELMINAOORD – In de eerste thuiswedstrijd in de competitie behaalde Old Forward de tweede competitiezege van het seizoen. Tegen Stânfries uit Appelscha werd het na een 0-0 ruststand uiteindelijk 2-0. Hoewel er voetballend nog het nodige viel aan te merken op het spel van de wit-groenen, is de competitieopening met zes uit twee in ieder geval prima te noemen.

Old Forward had drie wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van het uitduel in en tegen Willemsoord vorige week. Aanvoerder Bjorn Mulder speelde ’s ochtends in het tweede, waarin hij twee keer fraai scoorde, en zat tegen Stânfries op de bank, Martin Tarus droeg daarom vandaag de aanvoerdersband. Sander van ’t Klooster en Rolin Bos waren niet beschikbaar. De drie plekken in de basis werden ingenomen door Rick van Assen, Jacob Room en Luc Broekman. De basisopstelling: Joost Zwaan, Jos Mestemaker, Arno Stuiver, Niels Lem, Martin Tarus (aanvoerder), Jesper Mulder, Jacob Room, Rick van Assen, Thorben Broekman, Roderick Stift en Luc Broekman. Op de bank vier spelers, behalve Bjorn Mulder ook Dirk Kruisdijk, Tamar Kappert en Vincent Bergsma.

In de eerste helft voetbalde Stânfries in de eerste twintig minuten hoofdzakelijk op de helft van Old Forward, op een goed gepareerd schot door keeper Joost Zwaan na kwamen er geen gevaarlijke kansen uit, en deze kans ontstond ook nog alleen omdat Old Forward zelf niet snel genoeg omschakelde op links tussen aanvallen en verdediging. De eerste kans was echter na een paar minuten voetballen voor Old Forward, Room schoot voorlangs. In de eerste helft kreeg Old Forward uit drie vrije trappen nog mogelijkheden, twee maal Lem en éénmaal Room zagen de Appelschaster keeper redden. Luc Broekman mikte niet al te ver voor rust nog voorlangs. Stânfries kreeg ook enkele mogelijkheden, maar de voorwaartsen van de Stellingwervers zochten het doel nogal eens te hoog. In het derde kwartier van de eerste helft werd Old Forward duidelijk sterker. Ruststand 0-0.

Tweede helft

Met Bjorn Mulder voor Rick van Assen begon Old Forward aan de tweede helft. Mulder nam de positie van Roderick Stift over, die voorin op de plek van Room ging voetballen. Room verhuisde naar de plek van Van Assen op links. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Old Forward op 1-0, Tarus schoot de bal na een afgeslagen voorzet onberispelijk binnen: 1-0. Stânfries nam hierna meer risico, maar behalve een schot in het zijnet werden de gasten nooit echt gevaarlijk. Old Forward verdubbelde in de slotfase de voorsprong, toen Thorben Broekman er op rechts vandoor ging en op het juiste moment voorgaf op Roderick Stift. Net als vorige week in Willemsoord maakte Stift de laatste treffer van de wedstrijd en bepaalde daarmee de stand op 2-0, wat later ook de eindstand zou zijn.

Volgende wedstrijden

Old Forward speelt volgende week, zondag 4 oktober, uit tegen Uffelte, dat vandaag vrij was. Een week later, op 11 oktober, is Old Forward zelf vrij van competitieverplichtingen, waarna Old Forward op 18 oktober hervat met een thuisduel tegen Kuinre. Kuinre won vandaag met 3-1 van DVSV en heeft net als Old Forward ook zes punten uit twee gespeelde duels. Op 25 oktober gaat Old Forward op bezoek bij Blankenham.