Datum

4 oktober 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

UFFELTE – Na twee overwinningen in de competitie leed Old Forward in de derde wedstrijd van het seizoen de eerste competitienederlaag. In en tegen Uffelte werd de Westerveldse derby na een 2-2 ruststand met 4-2 verloren. Old Forward verloor niet alleen van Uffelte, maar vooral van zichzelf, de doelpunten werden te makkelijk weggegeven.

Old Forward had drie wijzigingen in de basisopstelling ten opzichte van het met 2-0 gewonnen duel vorige week tegen Stânfries. Jesper Mulder, Rick van Assen en Thorben Broekman begonnen vandaag allen op de bank, er waren basisplaatsen voor de weer herstelde Rick van der Haar, aanvoerder Bjorn Mulder en Sander van ’t Klooster. De basisopstelling: Joost Zwaan, Jos Mestemaker, Arno Stuiver, Niels Lem, Martin Tarus, Sander van ‘t Klooster, Jacob Room, Bjorn Mulder (aanvoerder), Rick van der Haar, Roderick Stift en Luc Broekman. Op de bank vijf spelers, naast de al genoemden ook Vincent Bergsma en Dirk Kruisdijk.

Al na vier minuten stond Old Forward met 0-1 voor, een vrije trap van Niels Lem was de Uffelter goalie te machtig. Toch kon Old Forward niet al te lang genieten van de voorsprong, Uffelte maakte vrij snel gelijk via Dinand van Pelt, nadat doelman Joost Zwaan al een keer goed redding had gebracht op een Uffelte aanval. Rick van der Haar kreeg twee goede mogelijkheden, de eerste had hij met links ongetwijfeld binnen getikt, maar hij koos ervoor met rechts uit te halen, waardoor de bal naast ging. Even later ging een mogelijkheid die wel terecht met links werd geschoten net naast.

Toch kwam Old Forward uit een assist van diezelfde Van der Haar op voorsprong, de rappe rechtsbuiten ging er vandoor en gaf goed voor op Bjorn Mulder die een minuut of tien voor rust de 1-2 voorsprong op het bord bracht. Ook Uffelte kreeg een aantal goede mogelijkheden, die niet werden benut. In de blessuretijd maakte Uffelte vanaf de strafschopstip de gelijkmaker, Danny Boverhof benutte de gegeven elfmeter nadat de arbiter een overtreding van keeper Zwaan had geconstateerd. Ruststand 2-2, maar het had halverwege net zo goed 4-4 of 5-5 kunnen staan.

Tweede helft

Old Forward verloor de wedstrijd uiteindelijk, zo mogen we na de wedstrijd wel concluderen, in de eerste zes minuten van het tweede bedrijf, waarin Thorben Broekman voor Rick van der Haar kwam. Uffelte scoorde mede door fouten achterin bij Old Forward tweemaal en nam een 4-2 voorsprong, via doelpunten van Dinand van Pelt en Pascal Pekel. Old Forward kreeg daarna nog wel een aantal mogelijkheden, maar de schoten misten of de vereiste kracht om de keeper van Uffelte te verontrusten, of het vizier stond niet op scherp. Ook werden er enkele keren verkeerde keuzes gemaakt of onderling niet goed gecoacht. Leermomenten om richting de volgende competitiewedstrijden op de trainingen aandacht aan te besteden. Na veel blessuretijd, ruim tien minuten, floot de rustig leidende arbiter voor het laatst en kon Uffelte de tweede overwinning van het seizoen bijschrijven. In de tweede helft wisselde Old Forward nog een paar keer, van hen kon Rick van Assen kon terugzien op een sterke invalbeurt.

Volgende wedstrijden

Old Forward is volgende week, 11 oktober, wedstrijdvrij, maar speelt indien er nog een tegenstander beschikbaar komt mogelijk wel een oefenwedstrijd. Op 18 oktober hervat Old Forward de competitie thuis tegen Kuinre, dat met 9 uit 3 een goede competitiestart kende, waarna op 25 oktober een bezoek wordt gebracht aan Blankenham. Op 1 november speelt Old Forward thuis tegen Giethoorn.