Old Forward wint na moeizame start ruim van Uffelte - OldForward

Sponsors

Old Forward wint na moeizame start ruim van Uffelte

31 oktober 2022 10:45


WILHELMINAOORD - Tijdens de vijfde competitieronde stond er een Westerveldse derby voor Old Forward op het programma. Uffelte - dat vooraf een punt meer had na vier competitieduels - kwam op bezoek op De Kievitsvelden. Na een 1-1 ruststand won Old Forward uiteindelijk met 4-1.

EERSTE HELFT

Old Forward had twee wijzigingen in de basis ten opzichte van het duel twee weken geleden in en tegen Blankenham. Wesley Leffers was geblesseerd en ontbrak in de selectie, de in Blankenham verhinderde Sander van 't Klooster stond op zijn plek. Tim Puper stond rechtsback in plaats van Emiel Schaapman, die wel bij de selectie zat. De volledige basis: Rick Bisschop, Tim Puper, Ruben Ophof, Ivan Krans, Martin Tarus, Roan Jansen, Michel van Veen, Steef Brouwer, Rick van der Haar, Sander van 't Klooster en Rick Limburg. Naast Schaapman ook Dirk Kruisdijk, Senna Boven en keeper Erik van der Heide op de bank.

Uffelte begon aanmerkelijk beter aan het duel dan de gastheren en na twee minuten had het al 0-1 kunnen staan na slordig balverlies in de Old Forward-defensie. Het bleek uitstel van executie, want na een minuut of tien scoorde Dinand van Pelt de 0-1. Old Forward was van slag en de 0-2 leek dichterbij dam de 1-1. Na 20 minuten en het wisselen van twee spelers van positie bij Old Forward, begon het bij de thuisclub beter te lopen. Twee kansen leverden nog niet de gelijkmaker op, maar Rick Limburg zorgde met een knappe actie afgeond met een goed schot toch voor de verdiende gelijkmaker. Ruststand 1-1.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft aanvankelijk geen wissels aan Old Forward-kant. Limburg zorgde al snel ervoor dat Old Forward op voorsprong kwam. Via de binnenkant van de paal ging de bal in het doel. Limburg werd even later vervangen door Schaapman, terwijl Senna Boven en Dirk Kruisdijk ook in het veld kwamen, Michel van Veen en Rick van der Haar werden vervangen. Schaapman kende een prima invalbeurt, en scoorde op aangeven van Tim Puper de 3-1. Ook Boven en Kruisdijk kenden een goede invalbeurt. Het slotakkoord was voor aanvoerder Tarus die de eindstand op het scorebord zette.

Arbiter Oord kende geen problemen met het sportieve duel en kon de kaarten op zak houden. In vijf competitieduels heeft Old Forward nog geen enkele kaart ontvangen en ook de vijf tegenstanders waartegen Old Forward dit seizoen speelde (Wapserveen, BEW, Giethoorn, Blankenham en vandaag dus Uffelte) stapten na hun duel tegen Old Forward zonder kaarten van het veld. Één speler van Uffelte ging met een blessure van het veld, hem wordt uiteraard namens Old Forward een spoedig en volledig herstel gewenst.

VOLGENDE DRIE WEDSTRIJDEN

Volgende week - zondag 6 november - speelt Old Forward in en tegen Scheerwolde, dat vandaag verrassend met 3-0 onderuit ging bij het nog puntloze Sport Vereent. Die club is op 13 november te gast op sportpark De Kievitsvelden. Op 20 november gaat Old Forward op bezoek bij Oosterstreek.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!