Old Forward kansloos bij BEW: 4-0 verlies

3 oktober 2022 15:30

VLEDDER - Na de 13-1 zege op Wapserveen, één der mindere goden in 5B dit seizoen, speelde Old Forward op zondag 2 oktober de derby in Vledder bij BEW, dat vorig seizoen nog in de 4e klasse actief was. Na een 1-0 achterstand bij rust, wist BEW na rust nog drie goals te maken. Eindstand 4-0.

De wedstrijd was ook op tv, check hier de beelden!

EERSTE HELFT

Old Forward begon met één wijziging in de basis ten opzichte van vorige week. Ruben Ophof stond laatste man, Sander van 't Klooster schoof een linie vooruit, waardoor er voor Steef Brouwer (vorige week nog laatste man) de positie van mid-mid beschikbaar kwam. De volledige basis: Rick Bisschop, Emiel Schaapman, Ruben Ophof, Ivan Krans, aanvoerder Martin Tarus, Roan Jansen, Michel van Veen, Steef Brouwer, Rick van der Haar, Sander van 't Klooster en Rick Limburg. Op de bank Wesley Leffers (vorige week nog basisspeler), Vincent Bergsma, Jurjen Visser, Manuel Haneveld, Fabian Post en reservekeeper Erik van der Heide.

Old Forward leek nerveus en was onzorgvuldig in de passing. BEW was duidelijk de betere en twee keer kwam Old Forward goed weg. De veelvuldig opkomende Harold Janson was nogal eens gevaarlijk en halverwege de eerste helft leverde een voorzet de 1-0 op. Ruben Ophof schoot de bal onfortuinlijk en vol onder druk gezet achter zijn eigen keeper Bisschop. Daarna kwam Old Forward twee keer goed weg. Een schot van de gastheren eindigde op de paal en Daan Pit had zomaar een strafschop mee kunnen krijgen, maar bleef op de been waardoor de elfmetertrap niet werd gegeven. In de laatste tien minuten voor rust kreeg Old Forward, dat in die fase beter in de wedstrijd kwam, twee prima mogelijkheden. Tarus was uit een corner niet attent genoeg en een vrije trap net buiten de zestien rond het rustsignaal van de aanvoerder had geen kracht. 1-0 bij rust.

TWEEDE HELFT

Steef Brouwer werd in de rust vervangen door Wesley Leffers, die in de spits ging spelen. Van 't Klooster zakte een linie terug. De gemaakte afspraken konden na 30 seconden spelen in het tweede bedrijf de prullenbak in. Old Forward - nota bene aftrappend in het tweede bedrijf - verspeelde de bal en Pit pakte het cadeeautje dankbaar uit. Via Rick Limburg en Martin Tarus kreeg Old Forward meteen daarop twee prima kansen, maar net als Bisschop - die enkele malen goed redde in het restant - was ook de BEW-keeper goed op dreef. Old Forward bracht Vincent Bergsma en Jurjen Visser in de ploeg in de loop van de tweede helft in de ploeg. Na een verkeerde terugspeelbal kon Soul Pierhagen nog scoren en ook Bart de Bruin scoorde nog voor de blauw-witten. Onder andere Daan Pit en aanvoerder Jansen werden vervangen bij de thuisclub.

De arbiter had geen problemen met de sportieve wedstrijd die hij zonder kaarten kon beëindigen.

VOLGENDE WEDSTRIJD

Volgende week - 9 oktober - speelt Old Forward thuis tegen Giethoorn, dat na 2 duels de volle 6 punten heeft behaald en vandaag won van Sport Vereent. Overigens speelt Old Forward 2 ook thuis tegen Giethoorn 2 op dezelfde datum. BEW speelt volgende week in Diever tegen Diever/Wapse.