Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Old Forward 1 - Wapserveen 1 (wedstrijdverslag)

26 september 2022 16:15

WILHELMINAOORD - Old Forward begon op zondag 25 september 2022 de competitie in de 5e klasse B met een ruime zege op Wapserveen. Na een 7-1 ruststand werd met 13-1 van Wapserveen gewonnen. Daarmee werd Old Forward de eerste koploper.

EERSTE HELFT

Old Forward begon met Rick Bisschop in het doel en verder Emiel Schaapman, Steef Brouwer, Ivan Krans, aanvoerder Martin Tarus, Roan Jansen, Michel van Veen, Sander van 't Klooster, Rick van der Haar, Rick Limburg en Wesley Leffers. Op de bank Vincent Bergsma, Fabian Post en reservekeeper Erik van der Heide.

Old Forward mag dan de eerste koploper zijn, het eerste doelpunt tijdens het duel kwam van Wapserveen. Douwe Haverdil opende na een minuut of tien de score. Old Forward rechtte de rug en na een paar minuten bijkomen van de onverwachte achterstand boog de thuisclub in korte tijd de achterstand op in een voorsprong. Voor rust maakte Old Forward zeven doelpunten. Mooiste goal was een vrije trap van Sander van 't Klooster ineens in de kruising. Ruststand 7-1.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft, met Vincent Bergsma voor Rick van der Haar, bleven doelpunten aanvankelijk uit. Old Forward voetbalde echter rustig en halverwege de tweede helft kwamen de doelpunten weer, mede door een tactische omzetting binnen het team. Er vielen nog zes goals, allen voor de thuisclub. Hoewel Wapserveen dus een ruime nederlaag leed verdient het team toch een compliment, aangezien de ploeg sportief bleef voetballen tot het laatste fluitsignaal van arbiter Pit, die geen enkele moeite had met het sportieve duel en de kaarten op zak kon houden, en daarmee zich een waardig verliezer toonde.

VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Old Forward 1 speelt volgende week opnieuw een derby. Op 2 oktober wordt om 14.00 uur in Vledder afgetrapt tegen BEW, dat vandaag in Oldeberkoop met 0-2 won bij Sport Vereent. Een week later speelt Old Forward thuis tegen Giethoorn, dat vandaag de competitie opende met een 0-7 overwinning bij Scheerwolde.