Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Wedstrijdverslag Diever/Wapse - Old Forward

16 mei 2022 19:45

DIEVER - Het is altijd even goed kijken wanneer Old Forward uit speelt tegen Diever/Wapse. Wordt er in Wapse gespeeld of in Diever? Op een stralende zondag 15 mei 2022 ging de reis naar Diever. Old Forward verloor met 2-0 van de fusieclub, een stand die al bij rust bereikt was.

Old Forward ging met 14 spelers richting Diever. 's Morgens had een groot deel van de selectie het tweede al haar topduel zien spelen tegen FC Oldemarkt 4. De gasten wonnen in Wilhelminaoord met 3-5 in een prachtig open duel, waardoor FC Oldemarkt 4 ongetwijfeld kampioen zal worden. Maar Old Forward 2 kan ook met grote tevredenheid kijken naar het huidige seizoen dat met nog enkele duels te gaan zal worden afgesloten met een mooie tweede plaats.

Terug naar het eerste. Tegen Diever/Wapse trad Old Forward aan met Rick Bisschop, Emiel Schaapman, Sander van 't Klooster, Tim Puper, Martin Tarus, Jacob Room, Vincent Bergsma, aanvoerder Bjorn Mulder, Roan Jansen, Wesley Leffers en Rick van der Haar. Onder andere Dirk Kruisdijk en Joost Zwaan op de bank.

EERSTE HELFT

Diever/Wapse was de eerste helft duidelijk sterker dan Old Forward en het kreeg goede mogelijkheden. Doelman Bisschop trad twee keer goed op, één keer werd Kaz Stam terug gefloten wegens het maken van een overtreding op keeper Bisschop. Een vrije trap van Jacob Room had de goede hoogte, maar ging net naast. Een minuut of vijf voor rust kwam Diever/Wapse op 1-0. Stam schoot een vrije trap knap ineens binnen. Drie minuten later scoorde Stam 2-0. Arbiter Bakker, die verder bekwaam fluitte in een sportief duel waarin hij de kaarten op zak kon houden, keurde deze treffer ten onrechte goed omdat er een duidelijke overtreding werd gemaakt op doelman Bisschop. Old Forwards assistent-scheidsrechter had de overtreding wel geconstateerd en vertelde dit in correcte bewoordingen aan de arbiter, die echter bij zijn mening bleef en de 2-0 goedkeurde. Ruststand dus ook 2-0. In de eerste helft was Wesley Leffers al vervangen.

TWEEDE HELFT

Jacob Room kon in de tweede helft niet verder, Joost Zwaan mocht als spits invallen. De sterk spelende rechtsback Emiel Schaapman zag zijn schot recht op de keeper afgaan en een vrije trap van dezelfde speler ging opnieuw recht op de Diever/Wapse doelman af. De keeper redde ook knap op een inzet van de vrijuit voetballende Rick van der Haar. Diever/Wapse kreeg ook in de tweede helft de nodige mogelijkheden, gelukkig stond het vizier niet op scherp en drie keer zette de defensie onder leiding van laatste man Van 't Klooster de gastheren buitenspel. Dirk Kruisdijk kwam nog binnen de lijnen voor Vincent Bergsma en ook Diever/Wapse trainer Aaldert Hendriks voerde enkele wissels door. In de stand kwam geen verandering meer. Diever/Wapse haalde een gezien het gehele wedstrijdbeeld verdiende overwinning op Old Forward.

LAATSTE DRIE DUELS

Old Forward speelt nog drie competitieduels, volgende week (22 mei) thuis tegen Wapserveen, een week later (29 mei) in en tegen IJhorst, dat met Stânfries en Kuinre is verwikkeld in een spannende kampioensstrijd. IJhorst won vandaag de topper tegen Kuinre met 3-1 en heeft de eerste periode al gewonnen, terwijl Wapserveen vrij was. Op paasmaandag 6 juni speelt Old Forward de laatste thuiswedstrijd thuis tegen Giethoorn, dat nog kansrijk is in de strijd om de tweede periode.