Terug in de tijd - 11 mei: een unieke dag in de Old Forward historie - OldForward

Sponsors

Terug in de tijd - 11 mei: een unieke dag in de Old Forward historie

11 mei 2022 12:00


Old Forward bestaat over twee weken - 25 mei 2022 - precies 124 jaar. Maar ook de datum 11 mei heeft een prachtig verhaal in de clubhistorie. Op deze datum in het jaar 2005 - ook een woensdag net als vandaag - promoveerde Old Forward voor de eerste en nog steeds enige keer in haar lange historie naar de derde klasse.

In de seizoenen 2002/2003 en 2003/2004 eindigt Old Forward twee keer als tweede in de vierde klasse. Respectievelijk FC Oldemarkt en Steenwijker Boys zijn net te sterk en ook in de nacompetitie in deze seizoenen lukt het de ploeg van trainer Marcel Kars, leider Jannes Hofsteenge en grensrechter Robert Winters net niet de promotie af te dwingen.

 

In het seizoen 2004/2005 - het laatste seizoen van Kars als trainer - lukt het wel. Na een spannende competitie eindigen THOR uit Lippenhuizen en Old Forward samen bovenaan met 41 punten. THOR heeft daarbij wel net een beter doelsaldo, mede door een merkwaardige 0-8 nederlaag van Old Forward thuis tegen UDIROS. Kars reageert daar rustig op door op te merken: "We kunnen beter één keer met 0-8 verliezen dan acht keer met 0-1." Een beslissingsduel op sportpark Lunia in Oldeberkoop is nodig om de kampioen aan te wijzen.

Onder een prachtig voorjaarszonnetje en met enorm veel publiek - ook veel toeschouwers van clubs uit de omgeving hebben hun weg naar Bercoop gevonden - start Old Forward met het volgende basisteam aan de wedstrijd: Jaap Room, Berry Spikman, Marinus Baas, Herald Bovenkamp, Rien van Hasselaar, Kor Westerveen, Rienk Spoelstra, René Flobbe, Alko Krans, Jeroen Westerveen en Alfo Flobbe. Al snel is het 2-0 voor Old Forward, maar het uitvallen van Jeroen Westerveen halverwege de eerste helft is even een domper. Maar wat was de oudste van de twee Westerveens belangrijk om die 2-0 voorsprong te pakken.

Old Forward neemt uiteindelijk een 4-1 voorsprong, in de absolute slotfase scoort THOR nog twee keer waardoor iemand die niet aanwezig was mogelijk gezien de uitslag (4-3) gedacht kan hebben dat het 90 minuten razend spannend is geweest. De ploeg, waarin Jorn Perton, René Punter en Marcel Groenink nog invallen tegen THOR, bereikt voor de eerste en enige keer in haar bestaan de derde klasse.

Eén van de vele bijzondere wedstrijden die Old Forward in de afgelopen 124 jaar gespeeld heeft.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!