Wedstrijdverslag Scheerwolde - Old Forward - OldForward

Sponsors

Wedstrijdverslag Scheerwolde - Old Forward

10 mei 2022 13:00


SCHEERWOLDE - Old Forward 1 speelde op zondag 8 mei 2022 een unieke wedstrijd in de bijna 124-jarige clubhistorie. Voor waarschijnlijk het eerst werd een thuisduel op het terrein van de tegenstander gespeeld. In een matig duel werd het twee minuten voor tijd door een strafschop van Roderick Stift 1-0.

Bij Old Forward waren precies elf spelers beschikbaar die samen de basis vormden. Rick Bisschop stond in het doel, achterin Rick van der Haar, Jurjen Visser en Tim Puper, op het middenveld Martin Tarus, Jacob Room, aanvoerder Bjorn Mulder en Sander van 't Klooster en voorin Wesley Leffers, Roderick Stift en Emiel Schaapman. Bij Scheerwolde ontbrak onder meer klasse-topscorer Christian Moldovan.

EERSTE HELFT

In de eerste helft waren alle kansen voor Old Forward. Het vizier stond nogal eens niet op scherp en drie pogingen gingen recht op de gelegenheidskeeper van Scheerwolde af. Logische ruststand 0-0.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft kreeg Scheerwolde ook enkele mogelijkheden en zelfs één keer ging de bal in het doel van doelman Bisschop. Er was echter terecht gevlagd en gefloten voor buitenspel al scheen de trainer van de thuisclub daar - hoewel de dug out van Scheerwolde absoluut niet op één lijn staat met waar op het veld het buitenspel was - anders over te denken. Old Forward bleef echter de meeste kansen krijgen, maar het vizier stond opnieuw vaak niet goed afgesteld en ook gingen een aantal pogingen recht op de keeper af. Uit een Scheerwolde-corner werd de bal recht in handen van doelman Bisschop gekopt.

Old Forward kreeg na hands in het zestien meter gebied van Scheerwolde drie minuten voor tijd een strafschop te nemen. Waar vorige week tegen FC Fochteloo nog drie strafschoppen (twee van Fochteloo en één van Old Forwards Joost Zwaan) werden gemist, schoot Roderick Stift deze poging wel onberispelijk raak. In de resterende tijd kwam Old Forward niet meer in de problemen en was de 2-0 dichterbij dan de 1-1.

RESTERENDE WEDSTRIJDEN

Old Forward speelt aanstaande donderdag 12 mei de uitwedstrijd tegen Kuinre (19.00 uur), op zondag 15 mei speelt Old Forward uit tegen Diever/Wapse een Westerveldse derby en de volgende gemeentelijke derby is een week later tijdens Old Forward-Wapserveen (22 mei). Old Forwards laatste uitduel is op zondag 29 mei in en tegen IJhorst en op paasmaandag wordt de competitie thuis afgesloten tegen Giethoorn. Alle duels behalve de uitwedstrijd in Kuinre beginnen om 14.00 uur.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!