Wedstrijdverslag Wapserveen - Old Forward (inhaal)

2 mei 2022 17:15

Zondag 13 maart, een prachtige dag met een heerlijk voorjaarszonnetje om de derby Wapserveen-Old Forward te spelen aan de Oude Dijk in Wapserveen. Beide teams werken al vele jaren tot volle tevredenheid samen onder de naam OFW BIJ DE JEUGD

Beide ploegen stonden in het rechterrijtje. Bij Old Forward de volgende basisopstelling: Joost Zwaan, Jesper Mulder, Bjorn Mulder (aanvoerder), Sander van 't Klooster, Martin Tarus, Jacob Room, Vincent Bergsma, Rick van der Haar, Wesley Leffers, Roderick Stift en Niels Lem. Op de bank Roan Jansen, Dirk Kruisdijk, Senna Boven, Fabian Post en doelman Rick Bisschop. Tim Puper was geschorst na zijn twee gele kaarten in het uitduel in Fochteloo. Steef Brouwer, Ruben Ophof en Jurjen Visser waren allen verhinderd.

EERSTE HELFT

Old Forward kreeg in het duel twee mogelijkheden, waaronder een vrije trap van Niels Lem, beiden goed gekeerd door de keeper van Wapserveen. Jesper Mulder moest de strijd na 16 minuten staken, Bergsma werd rechtsback en Senna Boven kwam in het veld. Zeven minuten later raakte een speler van de thuisclub ernstig geblesseerd aan zijn knie. Na overleg tussen arbiter Jansen en beide trainers Alko Krans en Alfred Oostindie en aanvoerders Maarten van Elp en Bjorn Mulder bleek dat de thuisclub niet verder wilde spelen waarop de wedstrijd werd gestaakt.

Vermoedelijk wordt het duel later uitgespeeld. Namens Old Forward wensen wij de geblesseerd geraakte speler van Wapserveen uiteraard een spoedig en geheel herstel toe.

VERVOLG OP DONDERDAG 28 APRIL

Op donderdag 28 april werd de wedstrijd Wapserveen-Old Forward uitgespeeld. Old Forward begon bij de hervatting met Joost Zwaan, Vincent Bergsma, Jurjen Visser, Sander van 't Klooster, Jacob Room, Steef Brouwer, Martin Tarus, aanvoerder Bjorn Mulder, Wesley Leffers, Mike Oostindie en Niels Lem. Dirk Kruisdijk en Emiel Schaapman reserves. Tim Puper was geschorst voor dit duel, dus ook voor dit restant.

Old Forward kreeg in het restant van de eerste helft drie kansen, de grootste voor Mike Oostindie die met links de keeper op zijn weg vond. Ruststand dus 0-0.

TWEEDE HELFT

Zo timide de eerste helft was, zoveel gebeurde er na rust. Al snel kwam Emiel Schaapman voor Niels Lem. Wapserveen kwam op voorsprong via een vrije trap van Erwin Thijen die Joost Zwaan kansloos liet: 1-0. Even later een curieus moment. De bal werd tegen arbiter Pit aan gespeeld, die volgens de nieuwe regels een scheidsrechtersbal gaf en de bal richting Michael Winkel van Wapserveen gooide. Winkel reageerde dermate traag dat Jacob Room na enige tijd van behoorlijke afstand aankwam en 1-1 maakte. Verontwaardiging bij Wapserveen, maar de speler in kwestie had zelf sneller moeten reageren en kon alleen zichzelf iets verwijten.

Vlak daarna een keiharde overtreding op Jacob Room, die er gelukkig goed vanaf kwam, maar het leidde wel tot een behoorlijk opstootje, waar diverse spelers bij betrokken waren. Pit gaf twee keer geel en liet de wedstrijd hervatten. Bij Old Forward ging Mike Oostindie eruit en kwam Dirk Kruisdijk. Wapserveen bracht ook twee invallers, waaronder de pijlsnelle Rick Limburg. Limburg gebruikte die snelheid en zette Wapserveen opnieuw op voorsprong: 2-1.

Schaapman gaf enkele goede passes, maar was onnauwkeurig in de afronding net als Leffers. Limburg ging er opnieuw vandoor en scoorde de 3-1. Helaas voor Limburg floot Pit hem terug wegens buitenspel, waar geen sprake van was en waar door de assistent-scheidsrechter van Old Forward ook niet voor werd gevlagd. Geen 3-1 derhalve en enkele minuten voor tijd kopte Bjorn Mulder na weifelend optreden van de Wapserveen-doelman de 2-2 eindstand binnen.

Wapserveen en Old Forward allebei een punt erbij. Na afloop werd in het dorpshuis van Wapserveen door beide clubs naar de halve finalewedstrijd tussen Feyenoord en Olympique Marseille gekeken onder het genot van een hapje en een drankje.

Aanstaande zondag speelt Old Forward thuis tegen FC Fochteloo en speelt Wapserveen tegen koploper IJhorst.