Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Wedstrijdverslag Blankeham - Old Forward

29 maart 2022 9:00

BLANKENHAM - Old Forward speelde op zondag 27 maart de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Blankenham, dat in de competitie op -2 punten stond voor aanvang van het duel. Old Forward had de laatste twee duels in de competitie gewonnen en voegde daar in Blankenham een derde zege op rij aan toe. Een 0-2 voorsprong bij rust werd gevolgd door een doelpuntloze tweede helft. Als eindstand ging er dus een 0-2 zege de boeken in. Smet op het duel was de onterechte rode kaart van Jacob Room.

Old Forward speelde met de volgende basisopstelling: Joost Zwaan, Tim Puper, Bjorn Mulder, Steef Brouwer, Sander van 't Klooster, Jacob Room, Vincent Bergsma, Martin Tarus, Rick van der Haar, Wesley Leffers en Niels Lem. Op de bank slechts twee spelers, te weten Rick Bisschop en Fabian Post. Eén wijziging in de basis dus ten opzichte van vorige week. Roderick Stift was wegens werk verhinderd, in zijn plaats stond Steef Brouwer in de opstelling.

EERSTE HELFT

In de eerste helft kreeg Old Forward een aantal goede mogelijkheden, de eerste al snel na de aftrap. Onde4 meer Martin Tarus en Wesley Leffers hadden het vizier niet op scherp staan, en de gelegenheidskeeper van Blankenham verrichte enkele knappe reddingen, onder meer op een beste pegel van grote afstand van Jacob Room. Niels Lem zorgde vanaf rechts met zijn linkerbeen met een knap schot voor de 0-1, even later leek Old Forward de 0-2 te hebben gescoord, maar de scheidsrechter kon vanaf zijn positie niet zien of de bal de doellijn geheel gepasseerd was en kon dus logischerwijs niet naar het midden wijzen. De 0-2 kwam er via Leffers alsnog. Blankenham zette er één schot tegenover in de eerste helft, het knappe schot werd door keeper Joost Zwaan goed  corner getikt. Ruststand 0-2.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft, met aanvankelijk geen wissels aan Old Forward-kant, kreeg Old Forward opnieuw meteen een goede kans, maar de bal stuiterde - niet voor het eerstof het laatst - verkeerd weg op het lastig bespeelbare veld. Old Forward kreeg de grootste kansen na rust via Leffers, maar zjn eerste poging schoot hij recht op de keeper en bij de tweede poging speelde hij de bal iets te veel voor zich uit, waarna de keeper - mede door een rare stuiter - tijdig kon ingrijpen. Blankenham was - vooral doordat Old Forward zelf slordig was - wat meer op de Old Forward-helft te vinden dan voor rust, maar echt grote kansen leverde dit niet op, mede omdat keeper Zwaan attent uit zijn doel keepte.

Een belangrijk moment in de tweede helft was een klein kwartier voor tijd. Met een prima ingreep op de bal maakte de sterk spelende Jacob Room een Blankenham-aanval onschadelijk. Arbiter Schotanus floot niet alleen voor een vrije trap, maar stuurde de Old Forward-routinier met direct rood ook nog van het veld. Schotanus consulteerde nog wel zijn assistent, die terecht aangaf dat Room keurig de bal speelde (de bal veranderde na de ingreep van Room duidelijk van richting waardoor duidelijk was dat de assistent-scheidsrechter gelijk had), maar bleef, tot logische onvrede van Room zelf, bij zijn beslissing. In de stand veranderde niets meer, Niels Lem kreeg nog wel een goede schietkans, maar nam te weinig rust, waardoor de bal ruim naast ging. In de loop van de tweede helft kwam Fabian Post bij Old Forward nog in de ploeg voor Rick van der Haar.

Old Forward won daarmee haar derde duel op rij en staat in de tweede periode op zes punten na twee duels in deze periode.

VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Aanstaande zondag, 3 april, speelt Old Forward thuis tegen SV Hoogersmilde, dat vandaag thuis tegen Scheerwolde niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Eerder dit seizoen verloor Old Forward in Hoogersmilde met 5-1, de thuisclub heeft tegen de blauw-witten dus nog iets goed te maken. Op zondag 10 april gaat Old Forward op bezoek bij Stânfries in Appelscha (op eigen veld verloor Old Forward met 3-4 van de Ooststellingwervers) dat na de uitslagen van vandaag op de tweede plaats staat en na een wedstrijdvrij paasweekeinde speelt Old Forward op zondag 24 april de uitwedstrijd tegen Oosterstreek, waar het op eiigen veld met 7-2 van won. Op 1 mei speelt Old Forward thuis tegen FC Fochteloo, waar het uit onterecht met 1-0 van verloor.