Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Wedstrijdverslag Old Forward - Uffelte

29 maart 2022 9:00

WILHELMINAOORD - Old Forward speelde op zondag 20 maart 2022 de eerste wedstrijd van de tweede periode. Dat deed het in de Westerveldse derby op de eigen Kievitsvelden tegen Uffelte. Na een 2-1 voorsprong bij rust zegevierde Old Forward uiteindelijk met 3-1. Beide ploegen waren niet volledig, al ontbraken er bij Uffelte meer key-players dan bij Old Forward.

Bij Old Forward de volgende basisopstelling: Joost Zwaan, Tim Puper, Sander van 't Klooster, Vincent Bergsma, Bjorn Mulder, Jacob Room, Martin Tarus, Rick van der Haar, Wesley Leffers, Roderick Stift en Niels Lem. Op de bank naast reservekeeper Rick Bisschop ook Senna Boven, Roan Jansen en Fabian Post. Ten opzichte van de basisopstelling afgelopen donderdag tegen Scheerwolde dus twee wijzigingen, Steef Brouwer en Ruben Ophof ontbraken, Tim Puper en Roderick Stift complementeerden de eerste elf.

EERSTE HELFT

In de eerste helft kreeg Old Forward een aantal goede mogelijkheden, Wesley Leffers hoefde de bal er alleen in te lopen, maar zocht de oplossing te moeilijk, later pegelde hij de bal op de bovenkant van de lat. Zowel Niels Lem als Jacob Room zagen goede schietpogingen afketsen op de vuisten van de Uffelte-keeper. Old Forward maakte na 15 minuten spelen de 1-0. Roderick Stift rondde uiteindelijk af en zette de openingstreffer in de boeken. Twee minuten later al de gelijkmaker van Rick van Eeks. Bjorn Mulder speelde de bal voor zijn eigen doel langs, terwijl hij door keeper Zwaan gecoacht was dat niet te doen. Van Eeks kreeg de bal op een presenteerblaadje en nam het presentje dankbaar in ontvangst: 1-1. Rick van der Haar zette met de 2-1 de ruststand op het scorebord. Uffelte zag een poging net corner getikt worden door keeper Zwaan.

TWEEDE HELFT

In de tweede helft, die een stuk minder was dan de eerste van Old Forward kant, kwamen Senna Boven, Roan Jansen en Fabian Post binnen de lijnen, de eerste vanaf de aftrap, de andere twee al snel vanwege blessures. Wesley Leffers, Rick van der Haar en Niels Lem werden vervangen. Jacob Room zorgde voor de 3-1 door goed door te lopen en de bal beheerst binnen te tikken. Verder was het vrij armoedig qua voetbal in het tweede bedrijf. Langs de kant werd al gesproken over Hotseknotsbegonia-voetbal, om de term van Bert Jacobs weer eens te citeren. Aan inzet bij beide partijen lag het niet, al toonde Old Forward te vaak re-actieve inzet in plaats van pro-actieve inzet. Toch had met wat meer nauwkeurigheid Old Forward de score verder uit moeten bouwen. Het gebeurde niet. Invaller Fabian Post schoot een bal rakelings naast na goed werk van Senna Boven.

De rustig leidende arbiter Stelwagen floot na twee minuten blessuretijd voor het einde van de wedstrijd.

VOLGENDE WEDSTRIJDEN

Aanstaande zondag, 27 maart, speelt Old Forward in en tegen Blankenham, dat vandaag niet speelde tegen Kuinre omdat daar de scheidsrechter niet was op komen dagen, dat de rode lantaarndrager is in de 5e klasse A. Eerder dit seizoen won Old Forward op eigen veld met 6-0 van Blankenham. Jacob Room scoorde in dat duel vier treffers en ook Emiel Schaapman en Thorben Broekman scoorden. Een week later, op zondag 3 april, speelt Old Forward thuis tegen SV Hoogersmilde, dat vandaag wedstrijdvrij was. Eerder dit seizoen verloor Old Forward in Hoogersmilde met 5-1, de thuisclub heeft tegen de blauw-witten dus nog iets goed te maken. Op zondag 10 april gaat Old Forward op bezoek bij Stânfries in Appelscha (op eigen veld verloor Old Forward met 3-4 van de Ooststellingwervers) en na een wedstrijdvrij paasweekeinde speelt Old Forward op zondag 24 april de uitwedstrijd tegen Oosterstreek, waar het op eiigen veld met 7-2 van won.