Wedstrijdverslag Old Forward - Kuinre

29 november 2021 10:45

WILHELMINAOORD - Op zondag 28 november 2021 speelde Old Forward haar achtste competitieduel van dit seizoen. Op eigen veld werd koploper Kuinre ontvangen. Kuinre had vorige week met maar liefst 2-9 gewonnen bij Uffelte en na de wedstrijd op De Kievitsvelden bleek dat de blauw-roden het kunstje van negen doelpunten scoren hadden herhaald. Old Forward zelf scoorde 4 keer.

Old Forward trad met drie wijzigingen aan in de basis aan ten opzichte van de verloren uitwedstrijd bij SV Hoogersmilde vorige week. Spits Roderick Stift was niet beschikbaar, Jacob Room speelde hierdoor als diepste spits. Tamar Kappert debuteerde als linksback in competitieverband in de basis, hetgeen ten koste ging van Tim Puper, die wel op de bank zat. Dat gold ook voor Wesley Leffers, die vorige week nog startte. Ruben Ophof en Niels Lem stonden in de basis. Ophof stond laatste man, waardoor Sander van 't Klooster een linie opschoof.

De volledige basis: Rick Bisschop, Jos Mestemaker, Ruben Ophof, Tamar Kappert, Bjorn Mulder (aanvoerder), Sander van 't Klooster, Martin Tarus, Roan Jansen, Rick van der Haar, Jacob Room en Niels Lem. Vier spelers op de bank, te weten Tim Puper, Jesper Mulder, Wesley Leffers en Dirk Kruisdijk.

EERSTE HELFT

In de eerste helft nam Kuinre al een ruime voorsprong van 1-6. Twee vrij snelle doelpunten betekenden een 0-2 voorsprong (0-1 via Sander Pit, 0-2 Mike Boerstra), waarbij doelman Bisschop er bij het tweede doelpunt niet goed uitzag. Old Forward deed via Niels Lem iets terug, de linkspoot rondde een voorzet van Van der Haar af. In deze fase had Old Forward al twee wissels toe moeten passen. Kappert werd vervangen door Puper en Ophof kon niet verder, voor hem kwam Jesper Mulder in het veld. Van 't Klooster werd hierdoor weer laatste man en Mulder nam de positie in naast zijn broer Bjorn. In de fase tussen de 0-2 en 1-2 leek Old Forward de wedstrijd beter onder controle te krijgen.

Het was dan ook zonde dat Old Forward meteen na de aansluitingstreffer de 1-3 tegen kreeg. Invaller Jesper Mulder handelde te traag, werd ook niet gecoacht, en Kuinre profiteerde via opnieuw Pit. Daarna liep Kuinre in het restant van de eerste helft weg bij Old Forward, omdat teveel spelers van de thuisclub niet de scherpte en het balgevoel hadden die ze in goede doen wel hebben. Ruststand 1-6 (voor de volledigheid: (1-4 Pit, 1-5 Mike Boerstra en 1-6 Stefan Versluis). Niels Lem was inmiddels linksback gaan spelen, Tim Puper verhuisde naar de plek rechtsvoor en Van der Haar verhuisde van rechtsbuiten naar linksbuiten. Rick van der Haar zag een hard schot vlak voor rust na een goede individuele actie met moeite worden gestopt door de keeper van Kuinre.

TWEEDE HELFT

Old Forward, met Wesley Leffers in de tweede helft voor Jesper Mulder, hoopte in de tweede helft iets aan de grote achterstand te kunnen doen. De wissel had opnieuw omzettingen tot gevolg, Leffwrs nam de spitspositie over van Room, die de plek van Tarus innam. Tarus nam de plek van Jesper Mulder in. Maar na nauwelijks één minuut spelen lag de bal opnieuw in het doel achter doelman Bisschop en dat betekende de 1-7 via Arnold Koole. Wesley Leffers deed iets terug en scoorde Old Forwards tweede goal, waarna het weer de beurt aan Kuinre was: 2-8. Kuinre scoorde voor de negende keer, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel.

Old Forward gaf de score via Martin Tarus (strafschop) en opnieuw Wesley Leffers een wat draaglijker aanzien, 4-8, waarna Kuinre uiteindelijk voor het slotakkoord zorgde via opnieuw Versluis Uitslag dus 4-9 in een duel waarmee de rustig leidende arbiter Gerding geen problemen kende.