Wedstrijdverslag SV Hoogersmilde - Old Forward

21 november 2021 22:45

HOOGERSMILDE – Op zondag 21 november speelde Old Forward de uitwedstrijd tegen het hoog geklasseerde SV Hoogersmilde. Na een 5-0 achterstand bij rust eindigde het uiteindelijk op 5-1. Niet aanwezigen zullen wellicht de conclusie trekken dat Old Forward er totaal niet aan te pas kwam, maar ondanks de nederlaag liet Old Forward bij vlagen best goed voetbal zien. Soms moet je echter ook gewoon de conclusie trekken dat een tegenstander gewoon beter en verder is.

Old Forward trad aan met de volgende basis: Rick Bisschop, Jos Mestemaker, Sander van ‘t Klooster, Tim Puper, Bjorn Mulder (aanvoerder), Martin Tarus, Roan Jansen, Jacob Room, Wesley Leffers, Roderick Stift en Rick van der Haar. Twee wijzigingen in de basis dus ten opzichte van de met 2-1 verloren wedstrijd uit bij Giethoorn. Jurjen Visser viel in Giethoorn geblesseerd uit en was daardoor niet beschikbaar en Lem was verhinderd en speelde vanochtend in het tweede. Rick van der Haar en Wesley Leffers namen  hun plaatsen in. Op de bank naast Dirk Kruisdijk ook Steef Brouwer en Senna Boven.

Old Forward begon sterk aan het duel en zette SV Hoogersmilde in de beginfase vast. De thuisclub bleek echter efficiënt in de counter en met name de linksbuiten en de rechtsbuiten waren in de omschakeling gevaarlijk en legden herhaaldelijk de bal slim terug op aanvallende middenvelder. Aanvoerder Gijs van Aken snapte, in tegenstelling tot enkele van zijn teamgenoten, de buitenspelregel en bleef geregeld op het moment van spelen goed op grotere afstand van het Old Forward-doel dan de laatste man van Old Forward. Met enkele goed geplaatste ballen geschoten met de binnenkant van de voet maakte SV Hoogersmilde een vijftal goals, via Joost Boerma (2 keer), Nathan aan ’t Rot, Tom Koerts en Marko Bultstra. Vlak voor de pauze scoorde SV Hoogersmilde voor een zesde keer , maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Halverwege de eerste helft kwam bij Old Forward Steef Brouwer in het veld voor de geblesseerd geraakte Sander van ’t Klooster.

Old Forward kreeg voor rust twee goede mogelijkheden, maar paal en keeper van  SV Hoogersmilde stonden een treffer in de weg. Doelman Bisschop maakte ook nog enkele kansen van de thuisclub onschadelijk. De conclusie kan worden getrokken dat het SV Hoogersmilde van  de eerste 45 minuten wellicht de grootste kampioenskandidaat van de 5e klasse A is. Ruststand 5-0.

Tweede helft

In de tweede helft werd de aanvallende middenvelder van de thuisclub korter verdedigd. SV Hoogersmilde bleef af en toe gevaarlijk, maar het vizier stond minder op scherp dan voor rust. Bovendien werden enkele belangrijke waarden gewisseld, wat gezien de stand ook kon. Ook hun vervangers bleken behoorlijke voetballers. Old Forward kwam uit een penalty op 5-1 via Martin Tarus na ongelukkig hands. Uit een meer opzichtige handsbal in het strafschopgebied van Hoogersmilde volgde geen tweede strafschop. Een pegel van Tim Puper miste net de juiste richting. Old Forward bracht debutant Senna Boven en Dirk Kruisdijk in het veld voor Rick van der Haar en Jacob Room. Doelman Bisschop pakte nog twee goede mogelijkheden voor Hoogersmilde en twee keer kwam Old Forward goed weg toen een vrije kans over werd geschoten.

Arbiter Entjes, die rustig floot, enkele keren goed de voordeelregel hanteerde, maar enige moeite had met het beoordelen van duels en twee keer een duidelijk buitenspelgeval over het hoofd zag waar wel terecht voor werd gevlagd, trok geen blessuretijd bij en kon de kaarten in de sportieve wedstrijd op zak houden.

Volgende wedstrijden

Old Forward speelt volgende week, 28 november, thuis tegen de nieuwe koploper Kuinre, dat vandaag met maar liefst 2-9 won van Uffelte. In december 2021 speelt Old Forward nog uit bij FC Fochteloo (5 december) en thuis tegen Diever/Wapse (12 december).