Wedstrijdverslag Giethoorn - Old Forward

14 november 2021 21:30

GIETHOORN – De inhaalwedstrijd tussen Giethoorn en Old Forward van zondag 14 november 2021, helaas gespeeld zonder publiek, bleek een wedstrijd met twee gezichten. Na een 1-0 ruststand, waarbij Giethoorn voor rust duidelijk scherper was dan Old Forward, was Old Forward na de hervatting de betere ploeg. Nadat de ploeg in de slotfase gelijkmaakte, wist Giethoorn in de blessuretijd toch nog de zege naar zich toe te trekken.

Old Forward trad aan met de volgende basis: Rick Bisschop, Jos Mestemaker, Sander van ‘t Klooster, Tim Puper, Bjorn Mulder (aanvoerder), Jurjen Visser, Roan Jansen, Martin Tarus, Niels Lem, Roderick Stift en Jacob Room. Twee wijzigingen in de basis dus ten opzichte van de met 7-2 gewonnen thuisbeurt tegen Oosterstreek. Puper en Room vervingen Quinten Hoekstra en Rick van der Haar. Van der Haar zat vandaag wel op de bank, waar ook Jesper Mulder, Thorben Broekman en Dirk Kruisdijk plaatsnamen.

Old Forward begon matig aan het duel en in de 1e helft was Giethoorn beduidend feller. Met name achterin had Old Forward problemen met het snel druk geven van Giethoorn en met een prima schot kwam de thuisclub uit voorsprong via Aaron Jen Hong Li. Tim Puper en Niels Lem waren intussen al van positie gewisseld, Lem vanaf dat moment linksachter en Puper linksbuiten. Doelman Bisschop bleef twee keer goed staan in een één op één situatie en dwong Giethoorn toch een keuze, waarop hij prima anticipeerde, waardoor hij Old Forward behoedde voor een grotere achterstand. Ruststand 1-0.

Tweede helft

In de tweede helft speelde Old Forward beter als voor rust, er werd meer en eerder druk gezet en het team kreeg een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker, de grootste voor Roderick Stift, die van dichtbij geen doel wist te treffen. Giethoorn scoorde voor een tweede keer, echter de twee voorwaartsen speelden een vrij doortocht op Bisschop slecht uit waardoor er sprake was van buitenspel en de 1-0 op het bord bleef. Bij Old Forward raakte Jurjen Visser in de tweede helft geblesseerd, ook Tim Puper en Roan Jansen werden vervangen, Thorben Broekman, Jesper Mulder en Rick van der Haar kwamen binnen de lijnen. Giethoorn had voor rust al een wissel toegepast en bracht ook na rust nog enkele wissels in het veld. Uit een corner kwam Old Forward een minuut of tien voor tijd op gelijke hoogte. Bjorn Mulder gaf het beslissende zetje en zorgde voor de 1-1.

In de resterende tijd kregen Old Forward (bal op de lat) en Giethoorn (opnieuw een goede redding van doelman Bisschop, de beste speler aan Old Forward-kant) beide nog een prima kans op de winst, maar het duurde tot de blessuretijd voor Giethoorn de winnende treffer aantekende. Uit een snelle tegenaanval na balverlies van Old Forward werd een voorzet vanaf de linkerkant uiteindelijk binnen gewerkt door Aron Bosch: 2-1. Old Forward probeerde het in het restant van de blessuretijd nog wel, maar de gelijkmaker viel niet meer te noteren. Giethoorn blijft daardoor bovenin meedoen.