Wedstrijdverslag Old Forward - VV Oosterstreek

7 november 2021 19:15

WILHELMINAOORD –Nadat Old Forward vorige week vrij was van competitieverplichtingen, kwam de ploeg op zondag 7 november 2021 voor de vijfde keer deze competitie in actie, waarvan merkwaardigerwijs al voor de vierde keer thuis. Tegenstander VV Oosterstreek werd na een 4-2 ruststand uiteindelijk met 7-2 verslagen.

Old Forward trad aan met de volgende basis: Rick Bisschop, Jos Mestemaker, Jurjen Visser, Sander van ‘t Klooster, Bjorn Mulder (aanvoerder), Quinten Hoekstra, Roan Jansen, Martin Tarus, Niels Lem, Roderick Stift en Rick van der Haar. Drie wijzigingen dus in de basis ten opzichte van de nipt verloren thuiswedstrijd tegen Stânfries. Doelman Joost Zwaan en Emiel Schaapman waren geschorst en Steef Brouwer ontbrak. Doelman Rick Bisschop debuteerde in de competitie voor Old Forward en verving Zwaan en Quinten Hoekstra, die uit tegen Uffelte al eens was ingevallen, stond ook voor het eerst in de basis. Rick van der Haar complementeerde de basiselftal. Vier spelers op de bank, te weten Jacob Room, Ruben Ophof, Jesper Mulder en Dirk Kruisdijk.

Old Forward begon goed aan het duel en na een minuut of tien opende Rick van der Haar de score. Een klokronde later stond het alweer gelijk via Wouter Dolstra en een minuut of tien later verkeek doelman Bisschop zich op een matig ingeschoten bal van dezelfde Oosterstreker, waardoor het 1-2 werd. Bij Old Forward voor rust al twee wissels, eerst kwam Jacob Room voor Van der Haar, daarna kwam Ruben Ophof voor Hoekstra. Ook Oosterstreek moest noodgedwongen in de eerste helft al een wissel toepassen.

Old Forward boog binnen twee minuten (tussen de 25e en 30e minuut) via Niels Lem en Martin Tarus de achterstand om in een 3-2 voorsprong en tien minuten voor rust zorgde Roderick Stift tegen zijn oude club voor de 4-2 ruststand. Beide ploegen kregen voor rust nog een paar goede mogelijkheden, maar het vizier stond wel eens niet op scherp en beide keepers Bisschop en Gerdo Heite (Oosterstreek) brachten een keer goed redding.

Tweede helft

Na de rust bleek Old Forward veruit de betere ploeg. Jacob Room en opnieuw Niels Lem brachten de marge op vier goals en scoorden de 5-2 en 6-2. Jacob Room bepaalde uiteindelijk de eindstand op 7-2, in de laatste 25 minuten vielen er geen goals meer te noteren al kreeg Old Forward nog wel een aantal mogelijkheden de score op te voeren en liet bij vlagen prima voetbal zien. Oosterstreek, dat nogal wat spelers door blessures miste, zag een prima mogelijkheid met een prima reflex worden gestopt door debutant Bisschop, die in de wedstrijd groeide en terug kon kijken op een geslaagde ouverture. Jesper Mulder kwam nog binnen de lijnen voor de moegestreden Jos Mestemaker. Arbiter Vogelzang kende geen problemen met het sportieve duel.

Volgende wedstrijden

Old Forward speelt volgende week, op 14 november, de inhaalwedstrijd in en tegen Giethoorn, dat vandaag slechts met 3-2 van hekkensluiter Blankenham wist te winnen, maar wel op de tweede plaats staat in de stand. Een week later, 21 november, brengt Old Forward een bezoek aan de huidige nummer drie, SV Hoogersmilde en de novembermaand wordt afgesloten met een thuisduel tegen Kuinre op 28 november. In december 2021 speelt Old Forward nog uit bij FC Fochteloo (5 december) em thuis tegen Diever/Wapse (12 december).