Old Forward - Stânfries (wedstrijdverslag)

31 oktober 2021 20:45

WILHELMINAOORD – De vierde competitiewedstrijd van het seizoen 2021-2022 speelde Old Forward op zondag 24 oktober 2021 op eigen veld tegen Stânfries uit Appelscha. Old Forward nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong, waarna Stânfries de marge terugbracht tot één. Na rust scoorde Stânfries drie keer op rij, waardoor de stand ineens 2-4 werd. In de slotfase maakte Old Forward nog een derde treffer, maar verder dan tot 3-4 kwam de thuisploeg niet. In de blessuretijd vielen er nog drie rode kaarten na een opstootje.

Old Forward trad vandaag aan met de volgende basis: Joost Zwaan, Jos Mestemaker, Jurjen Visser, Sander van ‘t Klooster, Bjorn Mulder (aanvoerder), Steef Brouwer, Roan Jansen, Martin Tarus, Niels Lem, Roderick Stift en Emiel Schaapman. Op de bank Vincent Bergsma, Jesper Mulder, Rick van der Haar, Dirk Kruisdijk en reservekeeper Rick Bisschop. In de basis drie wijzigingen ten opzichte van het duel met Uffelte van vorige week, Mestemaker, Visser en Van ’t Klooster waren weer beschikbaar, waardoor Jesper Mulder en Rick van der Haar dus op de bank begonnen. Jacob Room was tegen Stânfries afwezig.

Old Forward begon prima aan het duel en de ploeg kreeg een aantal kansen, de grootste was voor Martin Tarus die van dichtbij de bal over schoot. Ook redde de Stânfries-goalie twee keer sterk op schoten van de thuisclub. Halverwege de eerste helft kwam Old Forward niettemin tot twee doelpunten, Roderick Stift maakte uit een goede aanval de openingstreffer en met een bekeken en fraaie lob (een stift was gezien de achternaam van de Old Forward-aanvaller nog mooier geweest) zette hij vlak daarna de 2-0 op het scorebord. Een ongelukkig misverstand tussen Tarus en doelman Zwaan zorgde na een halfuur voor de 2-1 van Sam de Haan. Met 2-1 gingen beide spelers rusten. Vlak voor rust moesten de gasten hun eerste wissel al toepassen vanwege een blessure.

Tweede helft

Old Forward was genoodzaakt in de rust twee wissels toe te passen. Mestemaker en Tarus konden niet verder, in hun plaats kwamen Jesper Mulder (hij nam de positie van rechtsback van Mestemaker over) en Rick van der Haar. Niels Lem schoof hierdoor naar de linksback-positie, Van der Haar kwam linksbuiten te staan en Steef Brouwer (voor rust linksback) nam de positie van Tarus over.

Sander van Rozen maakte na te lang wachten van doelman Zwaan de gelijkmaker halverwege het tweede bedrijf en in deze fase was Old Forward de weg kwijt en werden afspraken niet of nauwelijks meer nagekomen. Stânfries profiteerde twee keer, via Niek Bos en Wim van Riezen die respectievelijk de 2-3 en 2-4 aantekenden. De vierde goal van de gasten was curieus omdat de arbiter Old Forward terecht een ingooi gaf en dit op eigen initiatief na enige tijd wijzigde. Hierdoor stonden de spelers van de thuisclub logischerwijs aanvallend opgesteld.

Ook werd een doelpunt van de gasten terecht afgekeurd wegens buitenspel. Weliswaar stond laatste man Van ’t Klooster nog op de doellijn, maar doelman Zwaan was uitgelopen, waardoor er slechts één verdediger achter de bal stond. Scheidsrechter Bakker consulteerde zijn assistent, die het uit zijn doel zijn van goalie Zwaan had waargenomen.

Geen 2-5 dus, waar de kans op deze score in die periode groter was dan de aansluitingstreffer van Old Forward. Omdat Stânfries weigerde de wedstrijd definitief in het slot te gooien bleef Old Forward hoop houden. Bergsma was ondertussen in het veld gekomen voor Steef Brouwer, een vrije trap van Roderick Stift ging hard op de lat. In de blessuretijd bestrafte arbiter Bakker eindelijk het – niet voor het eerst deze middag – overdreven van de zes seconden regel van de keeper van Stânfries. Niels Lem schoot uiteindelijk deze inbdirecte vrije trap binnen (3-4), waardoor er toch nog een spannende slotfase ontstond.

Het verwachte spektakel kwam uiteindelijk wel diep in de blessuretijd, maar niet op de wijze waarop dit gewenst was. Bij een opstootje tussen veel spelers werden drie spelers (twee van Old Forward, waaronder de keeper en tevens de keeper van Stânfries) met rood uit het veld gestuurd. Ook de leider van Stânfries werd genoteerd en een toeschouwer van de gasten verscheen op een plek waar hij niks te zoeken had, namelijk binnen de lijnen.  Na afloop waren de kruitdampen al vrij snel weer verdwenen en was de rust op De Kievitsvelden terug.

Volgende wedstrijden

Old Forward speelt volgende week niet, Old Forward is dan wedstrijdvrij. Op 7 november speelt Old Forward thuis tegen Oosterstreek, terwijl op 14 november het inhaalduel uit tegen Giethoorn wordt gespeeld. De laatste twee duels voor Old Forward in de maand november zijn op 21 november uit tegen SV Hoogersmilde en op 28 november thuis tegen Kuinre.