Facebook Toestaan Niet toestaan

Sponsors

Old Forward - Blankenham (wedstrijdverslag)

10 oktober 2021 19:30

WILHELMINAOORD – Na de nipte 2-3 nederlaag tegen IJhorst tijdens de competitieopening en de vorige week afgelaste wedstrijd in en tegen Giethoorn, stond op zondag 10 oktober voor Old Forward een thuisduel tegen het eveneens nog puntloze VV Blankenham op het programma. Old Forward wist na een 2-0 voorsprong bij rust uiteindelijk met 6-0 te winnen.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen IJhorst ontbraken vandaag in de basisploeg de geblesseerde Jos Mestemaker, de verhinderde Jurjen Visser en Thorben Broekman (hij nam wel plaats op de bank) in de basis. Jesper Mulder stond dit keer rechtsback en verving Mestemaker, terwijl Ruben Ophof de plek van de jongste van de gebroeders Mulder aan de linkerkant in de verdediging overnam. Emiel Schaapman stond rechtsbuiten en Martin Tarus (nog reserve tegen IJhorst) bleek weer fit genoeg om te starten en nam de positie van Visser over. Op de bank naast Thorben Broekman ook Manuel Haneveld en Niels Lem.

Old Forward was duidelijk de betere ploeg tijdens de wedstrijd, maar toch duurde het lang voordat de openingstreffer viel. Vijf minuten voor rust opende Jacob Room de score en twee klokrondes later maakte Room, op aangeven van doelman Joost Zwaan, ook de 2-0 en zorgde daarmee ook voor de ruststand. Met wat meer scherpte en het maken van betere keuzes had Old Forward bij rust  ook een grote voorsprong kunnen en misschien ook moeten hebben. Bij Blankenham moest halverwege de eerste helft al een speler geblesseerd naar de kant.

Tweede helft

Old Forward-aanvoerder Bjorn Mulder kon niet verder bleek in de rust, voor hem kwam Niels Lem binnen de lijnen, die de positie van Ruben Ophof als linksachter overnam. Ophof nam de positie van Mulder over. Martin Tarus werd aanvoerder. Rick van der Haar werd vervangen door debutant Manuel Haneveld. Bijna had Haneveld zijn debuut binnen twee minuten opgeluisterd met de 3-0, Blankenham kon een treffer net voorkomen. Sneu voor Haneveld was dat hij twee minuten na zijn doelpoging de strijd met een ernstige blessure moest staken, Thorben Broekman was zijn vervanger.

Een  klein kwartier na rust scoorde Thorben Broekman Old Forwards derde treffer en vier minuten later zorgde Jacob Room met zijn derde treffer van de middag voor de 4-0 tussenstand. Dit was voor Room zijn 200ste competitietreffer voor Old Forward 1, waarbij het vaakst het net wist vinden tegen zowel DVSV als Wapserveen (beiden 13 keer). Emiel  Schaapman maakte halverwege de tweede helft het vijfde doelpunt, terwijl Room voor het slotakkoord zorgde door vijf minuten voor tijd het halve dozijn treffers voor Old Forward vol te maken. Met een 6-0 eindstand kan Old Forward met vertrouwen toewerken naar de volgende wedstrijd. Blankenham bleef ondanks de grote achterstand sportief spelen en kreeg enkele mogelijkheden, waarbij een poging via de lat over het dichtst bij succes was. Na afloop bleek dat Jacob Room met zes treffers ook de voorlopige klasse-topscorer is met 6 treffers voor vier spelers met elk vier treffers.

Volgende wedstrijden

Old Forward gaat volgende week, op 17 oktober, de eerste Westerveldse derby spelen en doet dat in en tegen Uffelte. Uffelte heeft evenals Old Forward ook 3 punten, maar heeft al 3 duels gespeeld. Uffelte verloor van SV Hoogersmilde en Oosterstreek (5-4!) en won van Blankenham. Old Forward sluit de oktobermaand in competitieverband op 24 oktober thuis af tegen Stânfries, op 31 oktober is Old Forward wedstrijdvrij omdat er dit seizoen wordt gespeeld in een competitie met 13 ploegen. Op 7 november speelt Old Forward thuis tegen Oosterstreek, terwijl op 14 november het inhaalduel uit tegen Giethoorn wordt gespeeld.