Sponsors

Old Forward - Ijhorst (wedstrijdverslag)

2 oktober 2021 16:00


WILHELMINAOORD – De competitieopening tussen Old Forward en IJhorst leverde, onder ideale weersomstandigheden, een 2-3 zege op voor de gasten. Na een 1-1 ruststand leek het op een 2-2 eindstand af te gaan, maar in de slotfase slaagde IJhorst erin uit een corner toch de winnende treffer te scoren. Old Forward speelde de slotfase met tien spelers, omdat alle wissels waren ingezet en vervolgens nog een blessure kwam.

Het was voor Old Forward de eerste competitiewedstrijd sinds 4 oktober vorig jaar, toen in en tegen Uffelte met 4-2 werd verloren. Van de toenmalige basisploeg stonden vandaag opnieuw Joost Zwaan, Jos Mestemaker, Sander van ‘t Klooster, Jacob Room, Bjorn Mulder (aanvoerder), Rick van der Haar en Roderick Stift in de basis, de overige vier plaatsen in de basis waren voor de terug gekeerde Jurjen Visser, Jesper Mulder, Thorben Broekman en Roan Jansen.

Van hen waren Thorben Broekman en Jesper Mulder in Uffelte reserve. Martin Tarus, niet geheel fit, stond vorig seizoen in Uffelte de basis en begon vandaag op de bank. De overige drie in Uffelte aan de aftrap staande spelers, te weten Niels Lem, Luc Broekman en Arno Stuiver, waren niet beschikbaar. Luc Broekman en Arno Stuiver zijn gestopt, terwijl Lem vanochtend met het tweede tegen Langezwaag 2 speelde, mede dankzij een treffer van Lem won Old Forward 2 met 2-1. Maast Tarus zaten Dirk Kruisdijk en Steef Brouwer vandaag op de bank.

Hoewel IJhorst de betere ploeg was qua voetbal en ook de meeste kansen kreeg, leek de openingstreffer pas tot de mogelijkheden te behoren toen IJhorst na een dikke tien minuten een strafschop te nemen kreeg, toegekend door de goed leidende arbiter Drost. Old Forward-keeper Joost Zwaan stopte de matige ingeschoten 11-metertrap. Old Forward kwam na een goede aanval via Jacob Room op een 1-0 voorsprong. Hoewel de gasten de betere kansen bleven houden, leek Old Forward op weg naar een 1-0 voorsprong bij rust. Tien minuten voor de thee maakte IJhorst echter de gelijkmaker. Waar enkele Old Forward-fans dachten aan buitenspel stond de IJhorst-aanvaller op het moment van aanname voor de laatste verdediger van Old Forward, maar niet op het bepalende moment, het moment van spelen. De vlag bleef omlaag en arbiter Drost keurde de gelijkmaker van Janick Brakke terecht goed. Ruststand 1-1, mede omdat Jesper Mulder met een perfecte sliding op de bal zijn tegenstander van scoren kon af houden.

Tweede helft

Bij Old Forward kwam Steef Brouwer in de rust voor Jesper Mulder als linksback in het veld. Tien minuten na rust nam IJhorst een 1-2 voorsprong via Cristiaan Drogt. Old Forward bleef het echter proberen en kwam een aantal keren zonder echt gevaarlijk te worden tot aanvallen. Toch kwam de gelijkmaker tien minuten na de IJhorst-voorsprong tot stand, Jacob Room schoot van grote afstand, de poging leek een eenvoudige poging te worden voor de IJhorst-keeper, die de bal echter niet onder controle kreeg en de bal in eigen doel werkte en de 2-2 op het scorebord zette. Martin Tarus kwam bij Old Forward binnen de lijnen en ook Dirk Kruisdijk maakte zijn opwachting en kwam voor Rick van der Haar. Ook IJhorst-trainer Guido Broers paste enkele wissels toe.

Old Forward leek op conditie de wedstrijd naar zich toe te kunnen trekken en kreeg wat meer mogelijkheden en was kwam ook wat meer in balbezit dan tot op dat moment in de wedstrijd. Helaas voor de thuisclub moest Old Forward met tien man verder toen ook Jos Mestemaker uitviel. De wedstrijd kwam daarna weer in balans, waarbij IJhorst de 2-3 rook, maar Old Forward ook nog wat mogelijkheden op een eigen voorsprong kreeg. In de absolute slotfase leverde een corner van IJhorst alsnog een winnaar op, de bal werd binnen gekopt en daarmee won de ploeg die zonder meer over 90 minuten gezien de meeste en beste kansen kreeg. Arbiter Drost liet nog enkele minuten voetballen na de 2-3, maar Old Forward kreeg een nieuwe gelijkmaker niet meer op het scorebord. Met een 2-3 nederlaag begonnen de Wilhelminaoorders aan het seizoen, wel een nederlaag met mogelijkheden richting de volgende duels.

Volgende wedstrijden

Old Forward gaat volgende week, zondag 3 oktober, op bezoek in Giethoorn waar tegen de gelijknamige club zal worden gespeeld. Giethoorn verloor vandaag de eerste competitiewedstrijd ook met een marge van één, Oosterstreek won op eigen veld met 4-3. Een week later (10 oktober) komt Blankenham op bezoek op De Kievitsvelden, terwijl op 17 oktober de eerste Westerveldse derby voor Old Forward op het programma staat, wanneer een bezoek wordt gebracht aan Uffelte. Old Forward sluit de oktobermaand in competitieverband op 24 oktober thuis af tegen Stânfries, op 31 oktober is Old Forward wedstrijdvrij omdat er dit seizoen wordt gespeeld in een competitie met 13 ploegen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!