Old Forward opent competitie met zege in Willemsoord: 2-3

Datum

20 september 2020 14:00

Accommodatie

Onbekend

WILLLEMSOORD – Old Forward begon het seizoen 2020-2021 op zondag 20 september met stralend weer met een 2-3 zege in en tegen Willemsoord. In een matig duel werd het na een 1-1 ruststand uiteindelijk 2-3 voor de Wilhelminaoorders in de koloniederby.

Het was voor het eerst sinds 1 maart dat Old Forward weer in competitieverband in actie kwam. Toen werd met 1-0 van BEW gewonnen. Bij Old Forward de volgende basisopstelling: Joost Zwaan, Jos Mestemaker, Arno Stuiver, Niels Lem, Martin Tarus, Jesper Mulder, Bjorn Mulder (aanvoerder), Sander van ’t Klooster, Thorben Broekman, Roderick Stift en Rolin Bos. Op de bank Steef Brouwer en Tamar Kappert. Old Forward 2 moest om 13.00 uur voetballen in Ruinen, waardoor er minder spelers beschikbaar waren.

In de eerste helft waren de grootste kansen voor Jesper Mulder (Old Forward) en Justin Reitsma van Willemsoord. Reitsma zag zijn inzet gekeerd door keeper Zwaan en Mulder kon net niet binnen schieten. Thorben Broekman zette Old Forward na 31 minuten spelen op 0-1. De jonge rechtsbuiten, die in competitieverband voor het eerst in de basis stond (vorig seizoen was hij tegen DOS’63 al eens ingevallen) ging er op snelheid vandoor en rondde beheerst af. Lem probeerde het met twee afstandsschoten. Vlak voor rust kwam Willemsoord uit een benutte strafschop op 1-1. Niels Lem dacht een vrije trap mee te krijgen, waar hij ook recht op had, maar de warrig leidende arbiter Visser had niet gefloten voor een overtreding. Daardoor was het hands van Lem, waarna de strafschop binnen werd geschoten. Ruststand 1-1.

Tweede helft

Aanvankelijk geen wissels bij Old Forward bij het begin van de tweede helft. Wel vonden er vanwege het matige spel voor rust enkele omzettingen plaats binnen het basisteam. Rolin Bos kreeg een goede mogelijkheid maar stuitte op keeper Tim Kuper, Zwaan redde knap op een pegel van Willemsoord. Even later ging Zwaan echter de fout in, waardoor Reitsma de thuisclub op 2-1 kon zetten. Broekman werd vervangen door debutant Tamar Kappert. Slordig balverlies van Willemsoord op het middenveld betekende de 2-2. Sander van ’t Klooster zag keeper/aanvoerder Kuper ver voor diens doel staan en bedacht zich niet en scoorde fraai. In de blessuretijd zorgde de voor Niels Lem ingevallen Steef Brouwer met een fraaie assist voor een mooi debuut. Roderick Stift rondde in de derde minuut van de blessuretijd diens fraaie pass af: 2-3.

Old Forward pakte dus de eerste drie punten, maar speelde bepaald niet goed. Passes kwamen nogal eens niet aan, het spel oogde onrustig, maar op de getoonde ijver en inzet was niets aan te merken.

Volgende wedstrijden

Old Forward speelt volgende week, zondag 27 september, thuis tegen Stânfries, dat vandaag vrij was. Een week later, op zondag 4 oktober, gaat Old Forward op bezoek bij Uffelte. Die ploeg opende vandaag met een ruime 4-0 zege op FC Fochteloo.